La Vanguardia (Català-1ª edició)

I el 2022, ‘West Side story’ de Spielberg prepara el ball

Musicals, directores i Bradley Cooper apunten als Oscars

- H.E.R. AMB ROBA DE PROTESTA JORDI PICATOSTE BRAD PITT, L’ATRACTIVA PARELLA

S’havia d’haver estrenat al desembre, però West Side story, el remake del clàssic del 1961 que ha dirigit Steven Spielberg, va endarrerir l’estrena per la pandèmia i arribarà el 10 de desembre. Ahir es va veure el primer tràiler als Oscars. L’original en va guanyar deu –un per a Rita Moreno, que ahir va presentar el guardó al millor film–. Moreno, que farà 90 anys l’endemà de l’estrena, va elogiar Ariana DeBose, que interpreta el paper que ella va encarnar. Tot seguit, altres films per a la 94a edició dels Oscars.

2020 interruptu­s. Altres estrenes ajornades: Dune, de Denis Villeneuve, amb Timothée Chalamet i Zendaya, arriba a l’octubre, i La crónica francesa, de Wes Anderson amb Frances McDormand i Willem Dafoe, anirà a Canes al juliol.

adapta La hija oscura, d’Elena Ferrante, amb Olivia Colman i Dakota Fanning. Rebecca Hall ha rebut bones crítiques per Passing, una història d’identitat racial.

Més directores. La directora teatral Lila Neugebauer debuta a Red, white and water, amb Jennifer Lawrence. L’alemanya Nora Fingscheid­t realitza el seu primer film en anglès, Unforgiven, amb Sandra Bullock i Viola Davis.

L’aposta de Sundance. La comèdia CODA, de Sian Heder, remake de La familia Bélier, ha estat la més premiada de la història del festival amb tres guardons.

L’any de Bradley Cooper? Protagonit­za El callejón de las almas perdidas, de Guillermo del Toro, amb Rooney Mara i Cate Blanchett, i apareix a Soggy Bottom, de Paul Thomas Anderson. I dirigeix i protagonit­za Maestro, biopic de Leonard Bernstein.

Dones de llegenda.

Lady(s) Macbeth. Frances McDormand és Lady Macbeth a The tragedy of Macbeth de Joel Coen, amb Denzel Washington. Lady Gaga encarna House of Gucci a Patrizia Reggiani, dona de Maurizio Gucci, a qui va manar assassinar.

Branagh íntim. Kenneth Branagh torna a la seva Irlanda natal a l’autobiogrà­fica Belfast, amb Jamie Dornan i Judi Dench.

270 kilos de Fraser. Darren Aronofsky adapta La balena, protagonit­zada per un home amb obesitat mòrbida (Brendan Fraser).

Comèdies all-star. Adam Mckay dirigeix Don’t look up amb Jennifer Lawrence, Di Caprio, Cate Blanchett i Meryl Streep. David O. Russell dirigeix una comèdia sense títol amb Christian Bale, Margot Robbie i Robert De Niro.

La revenja de Sorkin? Aaron Sorkin dirigeix Being the Ricardos , on Nicole Kidman i Javier Bardem són Lucille Ball i Desi Arnaz.

 ?? POOL / REUTERS ?? La moda masculina va reclamar un lloc a l’antesala dels premis amb aquest vistós vestit fúcsia de Versace.
POOL / REUTERS La moda masculina va reclamar un lloc a l’antesala dels premis amb aquest vistós vestit fúcsia de Versace.
 ?? POOL / REUTERS ?? Aclamada tant en el lliurament de premis com a la catifa vermella, la cantant va homenatjar Prince amb el seu vestit de Peter Dunas.
POOL / REUTERS Aclamada tant en el lliurament de premis com a la catifa vermella, la cantant va homenatjar Prince amb el seu vestit de Peter Dunas.
 ?? POOL / REUTERS ?? La sud-coreana Youn Yuh-jung (73) va rebre l’Oscar de mans de l’actor. “Encantada de coneixe’l, senyor Pitt! On era vostè quan rodàvem la pel·lícula?”
POOL / REUTERS La sud-coreana Youn Yuh-jung (73) va rebre l’Oscar de mans de l’actor. “Encantada de coneixe’l, senyor Pitt! On era vostè quan rodàvem la pel·lícula?”
 ?? POOL / REUTERS ?? M.D. Roe i Travon Free, guanyadors de l’Oscar a millor curt, duien jaquetes i sabates amb els noms d’alguns negres morts per la policia
POOL / REUTERS M.D. Roe i Travon Free, guanyadors de l’Oscar a millor curt, duien jaquetes i sabates amb els noms d’alguns negres morts per la policia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain