La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Espanyol té a tocar l’ascens

L’equip blanc-i-blau podria ser de Primera diumenge

- ROBERTO RODRÍGUEZ

L’Espanyol està fent els últims passos per ser equip de Primera Divisió la pròxima temporada. L’abismal avantatge (12 punts sobre l’Almeria quan falten sis jornades per al final) converteix­en l’ascens en una qüestió de temps. Només falta saber quan i on serà, i aquest cap de setmana ja disposarà de la primera oportunita­t. L’Espanyol serà equip de Primera si guanya contra el Màlaga diumenge (16 h) i l’Almeria i el Leganés perden els partits contra Oviedo i Sporting, respectiva­ment. El goal average particular entre Espanyol i Almeria és favorable als blanc-iblaus (2-1 al RCDE Stadium i 1-1 al Juegos del Mediterrán­eo). No així amb el Leganés (2-0 a Butarque i 2-1 a Cornellà), per això si no perden tots dos l’Espanyol hauria d’esperar a la setmana següent, el dissabte 8 de maig a La Romareda contra el Saragossa (18.15 h), per poder celebrar l’ascens.

El cos tècnic i els mateixos jugadors criden a la prudència i frenen l’eufòria, malgrat que ja afronten els últims tràmits per tornar a l’elit. Líders indiscutib­les de la categoria, només necessiten sis punts per aconseguir el seu vital objectiu. En qualsevol cas, l’equip de Vicente Moreno acumula números històrics havent firmat la millor ratxa del club en aquest segle. És cert que no van començar bé l’any, van arribar fins i tot a planar alguns dubtes sobre la figura del tècnic després d’una sèrie de derrotes, però després de caure contra el Rayo Vallecano (2-3) en un desgraciat final el 31 de gener tot es va encarrilar. Des d’aleshores sumen tretze partits sense perdre dels quals n’han guanyat vuit, en concret sis dels últims set. Han sumat, per tant, 19 dels últims 21 punts amb 21 gols a favor i només tres en contra. La ratxa és formidable, la millor del segle XXI. Cal remuntar-se a l’any 1994, amb l’equip també a Segona, per trobar una sèrie millor. Llavors l’equip va sumar 22 partits sense perdre de manera consecutiv­a, amb sis victòries seguides, les mateixes que va aconseguir l’equip de Brindisi la temporada 1998-1999 a Primera.

L’Espanyol de Vicente Moreno no només té números per aconseguir l’ascens, sinó també per ser campió de la categoria. De fet, ja és el millor Espanyol de la història a hores d’ara i és el quart millor equip de la categoria des que les victòries valen tres punts, el 1995. Només el Valladolid (78) el 2007, el Deportivo (76) el 2012 i el Llevant (77) el 2017 tenien més punts que l’Espanyol (74) després de 36 jornades disputades. No cal dir que tots van ascendir com a campions de la Segona Divisió.

Al camí cap a Primera, l’Espanyol està firmant la millor ratxa del club al segle XXI

 ?? ANGEL MARTINEZ / GETTY ?? Vicente Moreno, tècnic perico
ANGEL MARTINEZ / GETTY Vicente Moreno, tècnic perico

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain