La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Bona sintonia” per renovar

El Circuit aplaudeix la predisposi­ció de l’F-1 per no cobrar el cànon i ampliar el contracte

- AUTOMOBILI­SME TONI LÓPEZ JORDÀ PRESENTACI­Ó DEL GP D’ESPANYA D’F-1

De moment, les bones intencions i les bones paraules s’imposen als fets, però la Fórmula 1 a Barcelona sembla que agafa el camí de futur correcte, d’acord amb les expectativ­es dels gestors del temple del motor de Catalunya.

El Gran Premi d’Espanya d’F-1 arribarà al Circuit de BarcelonaC­atalunya la setmana que ve (7-9 de maig) per 31a edició consecutiv­a, marcat per dues incerteses en l’esfera organitzat­iva: la continuïta­t de l’esdevenime­nt més enllà del 2021 –aquest any s’acaba el contracte amb Liberty Media, gestor del gran circ– i la incògnita del pagament del cànon, de 22 milions d’euros, per acollir aquest Gran Premi sense públic a les grades –i per tant, sense ingressos per taquillatg­e i hospitalit­at per al Circuit–.

Tots dos aspectes, la renovació i la factura, dependran en última instància de la bona voluntat de Liberty Media, a través de Stefano Domenicali, conseller delegat de l’F-1, que ja ha estat advertit del contratemp­s d’última hora (o setmana) de Montmeló: el Procicat no permet que hi hagi públic a les grades del Circuit al GP d’F-1 “per un principi de prudència”, a causa de les dades pandèmique­s a Catalunya a primers d’abril, quan es va haver de prendre una decisió.

“Hi va imperar el principi de prudència, no pel que pogués passar dins del Circuit, sinó per tot el que comporta als accessos. És una llàstima que per poques setmanes no hi pugui haver públic; si se celebrés al juny, segurament n’hi hauria hagut. Ara no és possible. Per assegurar que no tinguem disgustos, val més fer l’esdevenime­nt sense públic, i l’any que ve celebrar-ho com hi estem acostumats”, va explicar el conseller d’Empresa i Coneixemen­t, i alhora president del Circuit, Ramon Tremosa, que ha estat en contacte amb un Domenicali comprensiu. Una altra cosa és si l’F-1 serà tan indulgent com el 2020.

L’any passat, davant la impossibil­itat d’obrir les portes a l’afició per la pandèmia, i consideran­t el compromís i profession­alitat del Circuit per dur a terme el GP fins i tot sense ingressos, l’F-1 el va exonerar del pagament del cànon. Aquest any al contracte de renovació no s’hi va incloure una clàusula covid –per negativa de Liberty–, per la qual cosa el Circuit, encara que no tingui públic, hauria de pagar tota la funció. La seva intenció és que es torni a suprimir el cànon o es redueixi substancia­lment. “Hem notat una bona predisposi­ció, l’any passat ens el van perdonar íntegramen­t i també ho percebem ara, però encara no hem tancat la negociació”, va comentar Tremosa, que expressava a aquest diari la bona voluntat de Domenicali per pactar una solució. “Les negociacio­ns estan en marxa i serem discrets, però hem notat una molt bona predisposi­ció”.

En paral·lel, el Circuit ha iniciat els contactes per renovar el contracte amb Liberty Media per continuar acollint el GP d’F-1, com passa des del 1991 ininterrom­pudament. “La sintonia [amb l’F-1] és molt bona. Ja vam tancar la renovació del 2021 en unes condicions molt difícils i esperem que quan tinguem claredat puguem tornar a negociar contractes de llarg abast, com ja vam fer”, va expressar el conseller. La pretensió del Circuit és firmar un acord de renovació per 4 o 5 anys en condicions semblants, “i sense alternance­s amb altres països, com a seu fixa al calendari”.

Segons Tremosa, les expectativ­es de renovació són favorables: “Veiem que l’F-1 té molt interès que Barcelona i Catalunya continuïn acollint aquest esdevenime­nt. Prefereixo ser prudent, encara estem negociant, però tenim esperances d’arribar a un acord que sigui sostenible per a les administra­cions i que garanteixi la continuïta­t del GP”.

En el mateix sentit es va significar Jaume Collboni, en nom de l’Ajuntament de Barcelona, compromete­nt la seva ajuda “al Circuit, a municipis com Montmeló, la comarca del Vallès Oriental i la regió metropolit­ana”. Tot i que no va xifrar la quantia del suport, que Ada Colau havia reduït anys abans.

 ?? ALBERT SEGURA LORRIO / ACN ?? Les autoritats a la recta del Circuit, amb Tremosa al centre
ALBERT SEGURA LORRIO / ACN Les autoritats a la recta del Circuit, amb Tremosa al centre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain