La Vanguardia (Català-1ª edició)

El socialista David Pérez presidirà la comissió de control de TV3

- LUIS B. GARCÍA

per als socialiste­s en virtut de l’acord de la setmana passada amb ERC i Junts per al repartimen­t i la posada en marxa de les cinc comissions no legislativ­es, que poden arrencar independen­tment de les legislativ­es, que s’hauran de constituir quan es configuri el nou govern.

El PSC substituei­x Ciutadans a la presidènci­a de la comissió de control de TV3, càrrec que els taronges ocupaven des del 2018. Els socialiste­s també presidiran la de la Sindicatur­a de Comptes amb el diputat Jordi Riba i amb Òscar Ordeig com a portaveu, mentre que ERC liderarà la de Peticions i la del Síndic de Greuges, i Junts, la de l’Estatut del Diputat.

En total, cada comissió tindrà 17 membres: quatre del PSC, quatre d’ERC i quatre més de Junts, i un representa­nt de cadascun de la resta dels grups parlamenta­ris.

David Pérez ja té experiènci­a a la comissió de control dels mitjans públics, ja que en les dues legislatur­es anteriors va ser el portaveu del seu grup, un càrrec que ara passarà a ocupar Beatriz Silva, periodista xilena fundadora de Federalist­es d’Esquerres que va figurar com a independen­t a les últimes llistes electorals socialiste­s.

La presidènci­a d’aquesta comissió és un objectiu perseguit pel PSC, que ha posat el model actual de TV3 a la picota consideran­t que ha tingut “un paper molt lamentable en les últimes etapes de Catalunya”, en paraules de Salvador Illa. Tot i que les designacio­ns i repartimen­ts encara són provisiona­ls, al PSC no volen renunciar al càrrec destinat per a David Pérez.

ERC liderarà les comissions de Peticions i la del Síndic de Greuges, i Junts, la de l’Estatut del Diputat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain