La Vanguardia (Català-1ª edició)

La comanda de Janssen arriba avui, però només la meitat

- REDACCIÓ

La vacunació no va al ritme que hauria d’anar. Ahir mateix, Janssen, la quarta vacuna aprovada, va anunciar que la segona tramesa arribarà avui, però retallada quasi a la meitat, 20.700 dosis per a Catalunya. Per maximitzar les vacunes disponible­s, el Departamen­t de Salut ha ofert al Ministeri de Sanitat que Catalunya sigui banc de proves per espaiar les segones dosis de Pfizer i Moderna. Que en lloc de posar-les al cap de tres i quatre setmanes, s’endarrerei­xin a vuit. Així es donaria cobertura a més població, més ràpid, encara que no sigui de manera completa. I s’analitzari­a si això evita infeccions, hospitalit­zacions i morts, com apunten alguns estudis i es creu a Salut.

La conselleri­a ja va demanar que Espanya segueixi aquesta estratègia, adoptada per la Gran Bretanya, França i Alemanya. No ho va aprovar la Comissió de Salut Pública, participad­a per Sanitat i les autonomies. Per això ara es planteja fer-ho com un assaig, dos o tres mesos, del qual es puguin extreure evidències per a futures decisions, van explicar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i la cap de vacunació, Carmen Cabezas.

Argimon també va apressar a decidir sobre les segones dosis de les persones vacunades amb AstraZenec­a. Es va queixar que l’estudi impulsat per Sanitat no aclarirà res sobre aquest fàrmac, ja que mira si dona més protecció una segona injecció de Pfizer o no posar-ne cap. L’Agència Europea del Medicament recomana posar les dues injeccions d’AstraZenec­a.

Argimon va dir que, entre els vacunats i els que han passat la covid, en torn d’un 28% de catalans (2,2 milions) ja tenen alguna protecció davant la infecció.

 ?? DANI DUCH ?? Vacunació d’agents de la Policia a l’estadi Wanda Metropolit­ano de Madrid
DANI DUCH Vacunació d’agents de la Policia a l’estadi Wanda Metropolit­ano de Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain