La Vanguardia (Català-1ª edició)

REACTIVACI­Ó

- RAÚL MONTILLA

El govern sociocomú vol mantenir un diàleg obert i directe amb les grans empreses que operen a Barcelona o són de Barcelona. Aquesta voluntat, que també és una declaració de principis, prendrà forma en el marc d’un nou espai de diàleg amb els agents econòmics de la ciutat, la Taula reAct, que deu el nom a les jornades celebrades del 13 al 16 d’abril al Dhub. “Respon a una necessitat, a la d’alinear tots els projectes d’empreses que són tractors de l’economia local”, va manifestar ahir el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, a la presentaci­ó de la iniciativa.

En aquest sentit, malgrat que també formaran part de la taula pimes, autònoms, emprenedor­s, start-ups, universita­ts o inversors, l’accent es va posar ahir en la presència de les grans firmes que en el mandat anterior, quan governaven en solitari els comuns de l’alcaldessa Ada Colau, no solien gaudir, ni de bon tros, de catifes vermelles a la Casa Gran.

La presentaci­ó de la creació de la taula reAct, a part del regidor socialista, la va protagonit­zar també la regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera. La causa és que la iniciativa original, la de crear una taula amb grans empreses, va sorgir d’aquest partit de l’oposició, malgrat que el govern sociocomú també se la va fer seva després de sotmetre-la a votació en una sessió plenària. El nom de reAct ha estat l’últim que s’hi ha afegit.

Quines són aquestes grans empreses? El primer tinent d’alcalde no les va dir totes, però es va referir a algunes esmentant diferents projectes que l’Ajuntament ja està duent a terme o té previst desenvolup­ar, cas de la nova escola de capacitaci­ó digital que amb Telefónica està construint al parc tecnològic de Barcelona Activa a Nou Barris o el projecte que l’Ajuntament està desenvolup­ant amb Endesa de capacitaci­ó de dones i tecnologia. Jaume Collboni també va esmentar la Damm, amb qui el Consistori està desenvolup­ant i espera dur a terme diferents projectes que girin entorn de l’esport, però també de

CAP A LA

El govern advoca per treballar amb Telefónica, Endesa, la Damm o la Seat

Hi haurà reunions semestrals i es creen sis grups de treball per concretar idees

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain