La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Hospitalet inicia un 60% de les tasques pactades per la covid

- JOSE POLO

L’Hospitalet de Llobregat

Ja han passat cinc mesos des que l’Hospitalet de Llobregat va impulsar el pacte de ciutat contra la covid, una entesa entre tots els partits polítics amb representa­ció al ple municipal, sindicats, patronals i associacio­ns per lluitar contra l’impacte econòmic i social de la pandèmia. Ahir es va dur a terme la primera rendició de comptes de l’organisme, que amb l’horitzó posat en el 2023 informarà dues vegades a l’any de la seva evolució. Segons va explicar l’alcaldessa, Núria Marín, un 60% de les 224 accions subscrites ja s’han posat en marxa. A més, 12 s’han completat i 66 ja superen en aquests moments la meitat de l’execució.

“Ens agradaria anar més de pressa, però aquest pacte camina a bon ritme”, va valorar la batllessa. “No és mèrit de l’alcaldessa, és mèrit de tots”, va afegir Marín. “Per la nostra diversitat, de vegades ens costa de posarnos d’acord. Però aquesta vegada ho hem fet”, va replicar el president de la Federació d’Associacio­ns de Veïns, Manuel Piñar.

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat va repassar algunes de les accions que ja estan en marxa, com la línia d’ajuts de quatre milions d’euros per a treballado­rs autònoms, que va ser celebrada pel sindicat UGT. També va recordar que la partida municipal dirigida a drets bàsics de la ciutadania ha crescut d’11 milions del 2020 a 15 milions per a aquest any. En aquest sentit, va anunciar la creació d’unes targetes moneder perquè les famílies més vulnerable­s puguin adquirir aliments. “Així s’evita l’estigmatit­zació”, va argumentar. Seran ideades i repartides en col·laboració amb la Creu Roja i Càritas.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain