La Vanguardia (Català-1ª edició)

Que continuï el ball

-

Fa dies que els hi comentem que les masses d’aire continuen ballant de dalt a baix, portant-nos aquests canvis de temps tan comuns a la primavera. De moment, la música no para i les masses d’aire continuen movent-se deixant-nos un dia més de núvols abundants i temps inestable. Però aquest temps tan canviant no és per a res estrany, de fet, si tirem la vista enrere, just el 28 d’abril hem viscut des de riuades, el 1961 a Segòvia, a episodis càlids, el 2011 a Terol i fins nevades de fins a 15 cm de gruix, el 2013 a Castelló. Així que ja veuen, estem en una època de canvis constants, l’atmosfera està regirada, per la qual cosa la diversió està assegurada.

CATALUNYA

La inestabili­tat es vol quedar un dia més traduint-se en núvols que continuara­n sent abundants a tot el territori. I no vindran sols: els ruixats tornaran a ser els protagonis­tes, arribant a la tarda i deixant a la costa respirar més tranquil·la, encara que en alguns punts d’interior vindran de la mà d’algunes tempestes. Demà segueixen els núvols i la pluja, encara que amb més clarianes que els altres dies de la setmana i sense grans canvis a la temperatur­a. De moment, encara ens esperen un parell de dies més en remull, encara que el cap de setmana tornarem a veure el sol.

ESPANYA I EUROPA Continuen els ruixats a França, Anglaterra i la Península Balcànica, amb alguns núvols de pas a la resta, però sense més complicaci­ons. A Espanya, la nuvolosita­t encara continuarà sent abundant, amb ruixats que afectaran sobretot el nord peninsular que, com és habitual en aquesta època, vindran acompanyat­s de tempestes de tarda que descarrega­ran en molts punts de la Península. Termòmetre­s sense molts moviments, i per a demà tornarem a tenir la presència de núvols amb algunes clarianes que afavoririe­n de nou els ruixats de tarda. Una nova massa d’aire freda es comença a deixar veure des de les capes altes, però de moment, l’ambient continuarà sent molt suau.

@AlfredRPic­o @cintiacepe­ro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain