La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un home mata la seva parella ruixant-la amb benzina i calant-li foc

El presumpte assassí va trucar al 112 per dir que la dona s’havia volgut suïcidar

- ESTEVE GIRALT

La Bisbal del Penedès

Un home va trucar dilluns al 112 quan faltaven pocs minuts per a les cinc de la tarda per alertar que la seva dona s’havia volgut suïcidar cremant-se viva. Quan van arribar a la casa, al carrer Foix de la urbanitzac­ió Can Gordei de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), els serveis sanitaris i els Mossos d’Esquadra es van trobar amb una dona amb cremades greus per tot el cos i l’home amb algunes cremades lleus. Encara conscient, la víctima, de 50 anys, va revelar com va poder als agents que era la seva parella qui l’havia volgut matar cremant-la viva després de ruixar-la amb benzina.

La dona va ser traslladad­a ràpidament en helicòpter medicalitz­at a l’hospital Vall d’Hebron, però va morir poques hores després. Els Mossos d’Esquadra van detenir la seva parella, un ciutadà de nacionalit­at espanyola de 37 anys, després de ser atès a l’hospital del Vendrell per cremades lleus a les extremitat­s. El detingut continuava ahir a la comissaria en espera de passar a disposició judicial com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi. El cas està sota secret de sumari.

La divisió d’investigac­ió criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra continua investigan­t el crim, en espera que els resultats de l’autòpsia confirmin que la víctima va morir per la gravetat de les cremades. Fonts de la investigac­ió van explicar a La Vanguardia que els agents van tenir clar molt ràpidament que es tractava d’una mort violenta, i no van donar crèdit a la versió de l’autolesió de la seva parella.

La dona no havia denunciat per maltractam­ents el seu home, segons van confirmar fonts policials. El detingut sí que té antecedent­s delictius, incloent-hi alguns episodis de violència masclista amb parelles anteriors.

Tots dos vivien junts des de feia un temps en un xalet de la urbanitzac­ió Can Gordei, propietat d’un familiar del presumpte homicida. Cap no estava empadronat a la Bisbal i no eren gaire coneguts al municipi, on amb prou feines tenien vida social.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va decretar ahir tres dies de dol. “És esgarrifós que encara passin fets com aquest; indignació total”, va lamentar Agnès Ferré, l’alcaldessa, a l’agència ACN. El Govern català també va condemnar el crim, i la consellera de

Abans de ser evacuada, la víctima, de 50 anys, va poder explicar als Mossos que el marit l’havia cremada viva

la Presidènci­a en funcions, Meritxell Budó, va denunciar que “la violència masclista és instrument­al i s’utilitza per mantenir la posició subordinad­a de les dones davant els homes”. Budó va afegir que “només si som una societat igualitàri­a podrem avançar contra aquesta violència que atempta contra els drets de les dones”.

 ?? XAVI JURIO ?? Cendres i una garrafa de gasolina al pati de la casa del terrible crim
XAVI JURIO Cendres i una garrafa de gasolina al pati de la casa del terrible crim

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain