La Vanguardia (Català-1ª edició)

Madrid balla per als més necessitat­s del món cultural

- FERNANDO GARCÍA

Catorze ballarins, majoritàri­ament artistes del flamenc, van participar ahir a la nit amb set músics i cantaors en la gala flamenca #SolidariDa­nza - InterDID 2021, organitzad­a per l’Associació de Profession­als de la Dansa a la Comunitat de Madrid i celebrada al centre Conde Duque. La recaptació es destinarà a la compra d’aliments per a més de cent cistelles que #Actua Ajuda Alimenta i #Dona, Flamenco repartiran aquest matí per domicilis de la gent del sector cultural més necessitad­a a Madrid.

La gala, que va convocar un públic entregat, va comptar amb la presència del ballarí i coreògraf Nacho Duato, encarregat de lliurar xecs als representa­nts de les associacio­ns. “Adoro el flamenc encara que no sigui el meu fort –va dir des de l’escenari–. Un llenguatge universal però tan del nostre poble. No crec en Déu, però si hi ha un Déu segur que sap ballar flamenc”. El públic va respondre amb una ovació. Després, entre bastidors, el coreògraf valencià va demanar informació per donar ell mateix una quantitat a les associacio­ns.

La gala, que va combinar flamenc tradiciona­l i fusió, en què van destacar les actuacions d’artistes com Alejandro Granados i Manuel Reyes, es podrà veure a partir de demà durant dues setmanes al web Entradas.com.

“La pandèmia ha suposat l’ensorramen­t del sector de les arts escèniques, que donava feina a més de 700.000 famílies”, va recordar ahir César Casares, president de l’Associació de Profession­als de la Dansa de Madrid,

 ?? RICARDO RUBIO ?? Un moment de la gala solidària, al centre Conde Duque
RICARDO RUBIO Un moment de la gala solidària, al centre Conde Duque

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain