La Vanguardia (Català-1ª edició)

La tornada del Mas i Mas Festival reobrirà les sales Jamboree i Tarantos

- E. LINÉS

Després d’estar tancades durant més d’un any, les sales Jamboree, Tarantos i Moog tornaran a aixecar la persiana el diumenge 1 d’agost coincidint amb la inauguraci­ó del Mas i Mas Festival 2021, un doble esdevenime­nt en la molt sacsejada escena barcelonin­a de la música en directe.

Entre els efectes devastador­s de la pandèmia l’any passat en l’àmbit de la música local, hi va haver la cancel·lació del Mas i Mas Festival. Tampoc no hi va haver coincidènc­ia entre el festival i el 60è aniversari del Jamboree, sala que tampoc no va poder obrir durant el desconfina­ment, tret d’un breu període entre finals de maig i començamen­ts de juliol. Tota l’activitat del grup s’ha reduït fins ara a un cicle de música en directe que va tenir lloc a la plaça Reial durant l’agost.

El Mas i Mas Festival 2021 se celebrarà entre l’1 d’agost i el 2 de setembre amb actuacions diàries a la plaça Reial i als seus tres locals esmentats. També hi haurà una nit de clausura coorganitz­ada amb el Taller de Músics (ben aviat s’anunciaran data i escenari) que inclourà tres referèncie­s del jazz i el flamenc locals: Chano Domínguez, Perico Sambeat i Chicuelo, amb propostes noves.

El guitarrist­a Chicuelo, un dels grans tocaores de l’escena flamenca barcelonin­a, presentarà un nou projecte, Caminos, en què comparteix escenari amb la bailaora Karen Lugo, el violoncel·lista Martín Meléndez i el bateria David Gómez. Per la seva

El festival barceloní oferirà actuacions diàries des de l’1 d’agost fins al 2 de setembre

banda , tant el saxofonist­a Perico Sambeat com el pianista Chano Domínguez, referèncie­s indiscutib­les en l’àmbit internacio­nal, pujaran a l’escenari cada un amb una nova proposta acompanyat­s per dos diferents combos de joves músics del Taller de Músics.

Pel que fa a les tres sales, el tret de sortida ja està preparat per a l’1 d’agost. Al Jamboree hi actuaran Las de Barcelona, una banda que aplega diferents talents de les noves generacion­s del jazz català, com Eva Fernández i Magalí Datzira, procedents de la pedrera de la Sant Andreu Jazz Band, i Lucía Fumero. Les tres músiques presenten una brillant trajectòri­a en solitari i personifiq­uen la puixant escena jazzística catalana. A elles se’ls afegirà el bateria David Xirgu. Per inaugurar el Mas i Mas Festival 2021, tindran la col·laboració especial de la flautista panamenya Angie Obbin i del trompetist­a Joan Mar Sauqué.

Tarantos tornarà a obrir amb una actuació de Rebeca Monasterio, referent del ball flamenc als tablaos de Barcelona des de fa més de quinze anys. Monasterio encapçala el seu propi quadre flamenc i destaca tant pel seu domini de l’art de la dansa flamenca com pel carisma que transmet sobre l’escenari.

Finalment, el Moog, club de referència de la música electrònic­a a Barcelona i que aquest any celebra el 25è aniversari, reobrirà diumenge, el seu dia més especial.

 ?? TALLER DE MÚSICS ?? Chano Domínguez, al centre, amb joves músics del Taller
TALLER DE MÚSICS Chano Domínguez, al centre, amb joves músics del Taller

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain