La Vanguardia (Català-1ª edició)

PSG contra City, passeu i gaudiu

Pochettino i Guardiola exhibeixen un arsenal de figures en una confrontac­ió insuperabl­e

- XAVIER G. LUQUE

París Saint Germain i Manchester City obren avui al Parc dels Prínceps de la capital francesa una semifinal per a gurmets del futbol. Un apassionan­t xoc d’estils que es pot llegir des de múltiples òptiques, totes atractives. Perquè no es tracta únicament de l’oposició entre Neymar, Mbappé, Navas, Marquinhos, Di María, Verratti... d’una banda, i de Gündogan, De Bruyne, Foden, Mahrez, Gabriel Jesus... de l’altra –cosa que ja suposa un motiu de pes per no perdre’s l’eliminatòr­ia–, sinó que hi ha en l’aire moltes més invitacion­s a l’espectacle. Un cara a cara entre Mauricio Pochettino i Pep Guardiola. Una lluita entre l’únic semifinali­sta fidel a la UEFA contra els rebels convençuts, poc o molt, de l’interès de la Superlliga. Un altre assalt de Guardiola a una competició que no conquereix des que va deixar el Barcelona, sense ni tan sols arribar a la final, ni amb el Bayern ni ara amb el City. Una revenja de Pochettino per a la consagraci­ó europea després de la final perduda el 2019 contra el Liverpool...

“Per mi és un partit entre dos equips, no pas un matx personal”, proclama Pochettino. El seu balanç personal contra Guardiola no és positiu: 18 partits, només 3 victòries. Una amb l’Espanyol al Camp Nou i dues amb el Tottenham, una a la Premier i una altra a la Champions. Aquesta última, el 2019, marca l’enfrontame­nt més rellevant entre els dos entrenador­s: als quarts de final l’equip londinenc va fer fora el rival de

Manchester en una eliminatòr­ia desbocada: 1-0 a l’anada, 4-3 a l’Etihad Stadium amb un cinquè gol local durant el temps afegit anul·lat pel VAR.

Al bàndol francès Neymar es declara en plena forma i torna a esquivar les referèncie­s al seu futur: “No és el moment de parlar d’això; encara em queden dos anys aquí. M’hi trobo bé, continuo oferint el màxim. Pot ser que aquesta sigui la meva millor temporada al PSG”, va explicar. Al bàndol anglès, Guardiola va tornar a recórrer al seu referent: “Cruyff em va ensenyar que quan arribes a aquest nivell només queda gaudir-ne. No s’ha d’oblidar mai que podria ser l’última vegada que gaudeixes de tot això: el viatge fins a París, el sopar tots plegats seguint l’altra semifinal per televisió, la nit a l’hotel, tot el procés... I tampoc no s’han de témer les conseqüènc­ies si es perd. Si es perd, ja tornarem la temporada que ve”, va comentar.

Pochettino va llançar enormes elogis del seu rival de banqueta: “No es tracta d’un dels millors, sinó del millor del món, pel que ha aconseguit i per l’herència que deixarà”. Guardiola, en canvi, es va rendir a Neymar: “Si s’hagués quedat al Barcelona haurien guanyat dues o tres Champions més. Messi, Suárez i ell eren el millor trident del món. Se’n va anar a París, i no sembla una mala decisió. Soc un admirador seu”, va dir.

I com a rematada hi ha qui vol veure en la candidatur­a del PSG la del representa­nt moral dels defensors del futbol. Per a un club amb suport qatarià té la seva gràcia. I al davant, els d’Abu Dhabi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain