La Vanguardia (Català-1ª edició)

A la recerca d’un crac

La secretaria tècnica ja té un pla de renovacion­s, cessions, vendes i objectius per a la pròxima temporada

- ANAÏS MARTÍ

Campió de Copa i seriós aspirant a guanyar la Lliga, el Barcelona entaula l’altra batalla als despatxos planifican­t la pròxima temporada. La complicada situació econòmica del club impulsa més que mai l’aposta per la Masia mentre Joan Laporta treballa en el fitxatge d’un crac que il·lusioni el barcelonis­me i també Leo Messi. Per aconseguir-ho, el president compta amb el director general Mateu Alemany i també amb el secretari tècnic Ramon Planes, a qui li han ofert continuar al club les dues pròximes temporades. Per acabar de tancar l’organigram­a esportiu, el Barça continua pendent de Jordi Cruyff, amb contracte amb el Shenzhen xinès. Tampoc no és descartabl­e que el fill de Johan ocupi una plaça com a entrenador del futbol base, l’organigram­a del qual es definirà els propers dies. De moment, són Alemany i Planes els que treballen intensamen­t en un pla que preveu renovacion­s, cessions i vendes amb un ull posat en la pandèmia i en els beneficis que obtindrien si el públic torna al Camp Nou o si es tanca una gira pels Estats Units aquest estiu. En aquesta planificac­ió esportiva també treballa Ronald Koeman. Malgrat que Laporta encara no l’ha ratificat amb rotunditat públicamen­t, el tècnic holandès confia en els seus mèrits per complir el seu contracte.

Renovar Leo Messi és la prioritat número u del club i se n’està ocupant personalme­nt Joan Laporta. El president, que manté una excel·lent relació amb l’argentí, treballa en una proposta que vinculi Messi amb el Barça més enllà de la seva carrera esportiva amb un contracte adaptat a la situació econòmica. Però també vol oferir-li un projecte il·lusionant i competitiu que aspiri a guanyar la Champions. Fa setmanes tots dos van dinar a casa del president. Són en aquest punt.

A falta dels resultats de les auditories externes encarregad­es pel club, Alemany i Planes ja han comunicat als futboliste­s pendents de renovar les intencions del club de continuar comptant-hi. És el cas de Sergi Roberto i Ousmane Dembélé, que tenen contracte fins al 2022. A final de curs i després de conèixer la realitat econòmica de l’entitat, s’iniciaran les negociacio­ns per pactar les condicions. No hi haurà problemes amb Sergi Roberto, que acaba de disputar el partit número 300 amb el Barça. Diferent serà el cas de l’extrem francès. Si no aconseguei­xen segellar la continuïta­t, es tracta d’un dels futboliste­s a qui es buscarà una sortida aquest estiu per fer caixa. També es negociarà la

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain