La Vanguardia (Català-1ª edició)

CaixaBank ressitua 500 afectats per la retallada en empreses del grup

El banc es compromet a recol·locar els 7.800 restants amb un pla superior al que marca la llei per als ERO

- EDUARDO MAGALLÓN

CaixaBank va oferir ahir ressituar en empreses del grup uns 500 dels 8.291 afectats en el seu pla de reestructu­ració. Per a la resta, un total de 7.791 empleats, la direcció s’ha compromès “a aconseguir una ocupació estable al 100% dels treballado­rs que deixin la feina i vulguin reincorpor­ar-se al mercat laboral” a través d’un programa de recol·locació, segons un comunicat del banc.

Aquests programes (outplaceme­nt) són obligatori­s per llei per a totes les empreses de més de 50 treballado­rs que presenten un ERO (expedient de regulació d’ocupació). El regula l’article 51 de l’Estatut dels Treballado­rs i estableix que el pla ha de ser per “un període mínim de sis mesos, haurà d’incloure mesures de formació i orientació profession­al, atenció personalit­zada al treballado­r afectat i recerca activa d’ocupació”. Fonts de CaixaBank van dir que l’objectiu del banc és que el programa sigui superior al mínim que marca la legislació.

Les mateixes fonts van dir que l’ERO que es presentarà afectarà els esmentats 7.791 empleats. Per als 500 que es recol·locaran en empreses del grup s’haurà de dur a terme una negociació en paral·lel per determinar amb quines condicions se’n van a les noves empreses. Fonts sindicals van dir que cal negociar la lletra petita per saber quines seran les condicions laborals en les noves empreses. El banc va precisar que “la major part d’aquests 500 treballado­rs aniran destinats a CaixaBank Tech, la filial tecnològic­a”.

En la reunió d’ahir, els sindicats van demanar a la direcció del banc que redueixi el nombre d’afectats i van rebutjar la idoneïtat de la mesura. CC.OO. va proposar que totes les sortides siguin voluntàrie­s i allargar el període de negociació. La UGT va demanar que s’augmentin les indemnitza­cions.

Mentrestan­t, el BBVA va anunciar ahir també un compromís similar al de CaixaBank per millorar el pla de recol·locació que preveu la llei per als 3.789 acomiadats. L’entitat es va comprometr­e a “recol·locar amb contractes de treball indefinits o mitjançant autoocupac­ió el 100% dels afectats per l’acomiadame­nt col·lectiu que vulguin continuar treballant i s’adhereixin al pla”. El BBVA ha escollit l’empresa Randstad.

El BBVA també anuncia un pla de recol·locació millor que el legal per buscar feina a tothom

 ?? NACHO DOCE / REUTERS ?? La seu operativa de CaixaBank a Barcelona
NACHO DOCE / REUTERS La seu operativa de CaixaBank a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain