La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els capricis de Carrie

- Màrius Carol

La vida sentimenta­l de Boris Johnson ha estat tremendame­nt intensa i agitada. Ha tingut tres parelles estables, amb dues de les quals ha tingut descendènc­ia, però a més va conviure amb dues dones més amb qui va tenir un fill i un parell d’avortament­s. No és estrany que en la seva biografia de Winston Churchill Johnson manifesti la seva admiració com a polític, però en canvi el menystingu­i per la vida privada, atès que va ser home d’una sola dona i a més li va costar quatre anys decidir-se a proposar-li matrimoni.

Escriu Johnson: “Qualsevol biòleg que estudiés la vida romàntica de Winston Churchill arribaria a la conclusió que, comparat amb ell, l’ós panda es passa de decidit i impetuós en el festeig”. Quan finalment la convida al palau de Blenheim amb ànim de declarar-s’hi, l’autor afegeix: “Clementina fa tres dies que és a Blenheim i no ha passat res. Churchill no s’hi ha llançat; no s’hi ha abalançat; ni tan sols ha gargamelle­jat, estant tots dos asseguts al sofà, abans de passar-li un braç per sobre les espatlles. Pobrissona, pensem:

La parella de Johnson ha reformat l’11 de Downing Street amb càrrec a donants ‘tories’

es deu estar preguntant si no deu haver fallat en algun examen tàcit”.

Churchill va tenir pocs problemes amb la lleial i intel·ligent esposa, més enllà d’una possible infidelita­t de la dama d’escàs recorregut i d’un dia que li va tirar un plat d’espinacs a la cara. Johnson, en canvi, s’ha passat llargues jornades als tribunals per la seva condició de seductor compulsiu. L’últim embolic ha estat a causa de la seva ambiciosa i jove parella de 33 anys, Carrie Symonds, amb qui va tenir un fill en plena pandèmia. El motiu de l’embolic és la reforma de l’apartament de l’11 de Downing Street, on viuen d’ençà que ell és primer ministre. A la dama, el pis li va semblar un lloc antiquat i sòrdid, així que va decidir reformar-lo amb papers pintats, cortinetes i mobles de la seva dissenyado­ra favorita, Lulu Lytle. Com que el sou de Johnson no dona per a tants luxes, van buscar un patrocinad­or. D’acord amb la premsa britànica, aquest hauria estat el milionari David Brownlow, membre de la Cambra dels Lords pel Partit Conservado­r, que hauria costejat els 67.000 euros de la nova decoració.

L’exassessor del premier, Dominic Cummings, li hauria advertit que era “immoral i il·legal” demanar a donants conservado­rs que paguessin les despeses. Cummings va deixar el càrrec dient que no tornarà a treballar per a Johnson mentre els amics de Carrie continuïn enredant pels passadisso­s. Carrie és l’antítesi de Clementine i així va d’escabellat el primer ministre.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain