La Vanguardia (Català-1ª edició)

La llibertat d’Ayuso

-

Afirma la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que “la gent ve a Madrid a ser lliure, també des de Catalunya” (Política, 26/IV/2021). Doncs bé, jo no li compro la seva oferta de llibertat, perquè, a banda que ja me la garanteix la Constituci­ó, la seva política liberal contra la pandèmia, que ha prioritzat l’economia per sobre de la salut, té una contrapart­ida molt perillosa i, al meu entendre, inassolibl­e, com és un 35% més d’incidència per 100.000 habitants i, també, un 35% més de mortalitat que la mitjana nacional, segons informava Fernando Simón (“Simón confirma que Madrid ha tingut un 35% més de mortalitat per covid”, Societat, 20/IV/2021). Per tant, és lògic que Ayuso li digui a Gabilondo que és “miserable” parlar constantme­nt dels morts de la covid en campanya. Millor parlar de la llibertat d’anar als bars.

Per cert, el seu concepte de llibertat també inclou la proposició aprovada per l’Assemblea de Madrid, amb els vots d’ella i el seu PP, amb Vox i Ciutadans, per il·legalitzar els partits independen­tistes? Quanta hipocresia!

Josep Vilà Batlle Subscripto­r Barcelona

Manuel Sosa mostra el peculiar Pilon’s Street, carrer del nucli antic de Tarragona on hi ha prop de 40 pilones decorades amb diferents estils per diversos artistes de la ciutat. Al web es pot veure el reportatge complet. Compartiu fotos a participac­ion@lavanguard­ia.es

El singular Pilon’s Street de Tarragona

protegeixi els okupes i que es puguin expropiar pisos buits, fets que perjudique­n sobretot la classe mitjana; llavors, molt bé per Junts de no donar-hi suport. Però si les raons són per desacords polítics, molt malament. La gent es mereix saber què està passant per decidir si continuar votant-los o no.

Maria Soler Delaggio

Barcelona crear una comisión con los colegios de arquitecto­s e ingenieros y asociacion­es de constructo­res y promotores con los ayuntamien­tos para intentar eliminar, o cuando menos reducir, la farragosa burocracia. Otra alternativ­a sería aplicar la concesión por silencio administra­tivo transcurri­dos seis meses.

Josep Balcells

Barcelona La historia de la infectolog­ía nos ha ofrecido, y ofrece cada día, múltiples ejemplos de la importanci­a de estos factores.

Poner en práctica esta estrategia de acción concertada global requeriría la existencia de potentes estructura­s de salud pública bien dotadas de personal y de ayudas económicas. Algo que, por ahora, nuestro país no posee.

Manuel Corachán Cuyás Médico Massanes

vermell a les agendes dels dirigents autonòmics. I també dels jutges. Liquidat l’estat d’alarma, les comunitats i els magistrats agafaran les regnes del control del coronaviru­s. En aquest sentit, la Generalita­t prepara un decret de modificaci­ó de la llei de Salut Pública a fi de reforçar la seva posició davant els tribunals a l’hora d’implantar mesures com el toc de queda o els confinamen­ts perimetral­s. Perquè la limitació de la mobilitat nocturna, la mesura estrella de l’estat d’alarma, continuarà sent fonamental per a les autoritats sanitàries catalanes a partir del 9-M.

Amb aquest retoc, que haurà de ser validat pel Parlament, el Govern pretén guanyar seguretat jurídica davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’òrgan que haurà de validar

El País Basc i Castella i Lleó, entre d’altres, demanen la pròrroga de l’estat d’alarma, que no tindrà lloc

 ??  ??
 ?? XAVIER CERVERA ?? FONT: Ministeri de Sanitat
Els bars i els restaurant­s de Catalunya no poden servir sopars des del 20 de desembre
XAVIER CERVERA FONT: Ministeri de Sanitat Els bars i els restaurant­s de Catalunya no poden servir sopars des del 20 de desembre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain