La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un alumne fereix amb un ganivet una docent

- SÍLVIA OLLER Girona

Un alumne de 15 anys de l’institut de Vidreres (Selva) va agredir ahir amb un ganivet una professora a l’aula. L’adolescent, que complia una sanció de cinc dies d’expulsió per mal comportame­nt, va ser detingut poc després dels fets per agents de la policia local al pati de l’escola i no va oposar resistènci­a. La docent va patir ferides superficia­ls al coll i va ser atesa a l’hospital Josep Trueta de Girona.

El jove agressor havia estat expulsat per la professora i complia una sanció de cinc dies repartits en dues setmanes. Ahir es va incorporar a classe després d’haver complert el primer tram de tres dies d’expulsió. La setmana que ve hauria complert els dos que li quedaven.

L’agressió va ser cap a la una del migdia. El jove que cursa 4t de l’ESO va ferir amb una arma blanca la professora i li va causar ferides lleus al coll. Se l’acusa de temptativa d’homicidi i probableme­nt avui passarà a disposició de la Fiscalia de Menors. Els Mossos d’Esquadra de Santa Coloma de Farners s’han fet càrrec de la investigac­ió.

El Departamen­t d’Educació espera el que decideixi el jutge, però el delegat a Girona, Martí Fonalleras, va qualificar d’“inadmissib­le” el comportame­nt de l’alumne, que serà sancionat per una falta tipificada com a molt greu. Fonts d’Educació assenyalen que és probable que el jutge dictamini que el jove s’ha d’escolaritz­ar en un altre institut o en un centre no ordinari.

El jove assistia a l’institut de Vidreres des de 2n de l’ESO. Segons algunes fonts era un jove problemàti­c, que mostrava actituds poc socials. Tant l’equip d’assessoram­ent psicopedag­ògic com els psicòlegs s’han posat a disposició del personal del centre educatiu, tant dels professors com dels alumnes.

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, va lamentar ahir els fets i va donar suport a la professora, que espera que es recuperi aviat de l’agressió.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain