La Vanguardia (Català-1ª edició)

El passat no resolt que acaba tornant marca ‘El inocente’

Mario Casas protagonit­za la nova sèrie addictiva de Netflix

- FRANCESC PUIG

Una història sobre segones oportunita­ts, el pes del passat, els accidents del destí i que ningú ni res és el que sembla. Aquest és l’addictiu còctel d’El inocente, el nou thriller psicològic i laberíntic d’Oriol Paulo (Durante la tormenta, Contratiem­po) que avui arriba a Netflix amb un repartimen­t encapçalat per Mario Casas (recent premi Goya per No matarás), a qui acompanyen Alexandra Jiménez, Aura Garrido, José Coronado, Miki Esparbé, Juana Acosta i Martina Gusmán, entre d’altres.

La sèrie és una adaptació del supervende­s homònim de l’escriptor nord-americà Harlan Coben, que ha participat en el desenvolup­ament de la sèrie. Narra la història d’en Mateo (Mario Casas), que es veu involucrat en una baralla en què accidental­ment mor un jove, un succés que porta a la presó el llavors universita­ri.

Nou anys després, en Mateo ja té una nova i aparentmen­t tranquil·la vida amb la seva dona Olivia (Aura Garrido). Però una trucada misteriosa des del mòbil de l’Olivia sense ser ella canviarà completame­nt la vida d’en Mateo, que es veurà immers en una cursa desesperad­a per descobrir la veritat. La trucada porta de cop un passat no solucionat i a partir d’allà es desencaden­a un puzle de múltiples trames i personatge­s dels quals no es pot avançar gaire cosa per no caure en espòilers.

Mario Casas defineix la sèrie molt de l’estil d’Oriol Paulo: “És com un laberint, vols saber què està passant i què amaguen els personatge­s que t’estan presentant, si realment són innocents o no”, afirma. “L’Oriol és un director que sap tocar una sèrie de tecles que fan que el públic es mantingui en suspens i es mantingui enganxat a la història”, continua l’actor, que poc més pot afegir sobre el seu personatge, només “que ha viscut coses que l’espectador no ha vist” i que no es descobrira­n fins al final.

El inocente va “de segones oportunita­ts però també de perdonar-se un mateix”, sosté Casas, mentre que per Garrido parla “que no pots enterrar el passat perquè el que no resols acaba tornant i que no saps fins a quin punt coneixes una persona, perquè tots tenim secrets”.

La sèrie consta de vuit capítols, cadascun centrat en un personatge diferent. Entre ells hi ha els que represente­n la llei. És el cas de Lorena Ortiz (Alexandra Jiménez), una inspectora de policia que investiga un cas de presumpte suïcidi i que tornarà a qüestionar la innocència d’en Mateo. “La Lorena arrossega un trauma del passat, com tots els personatge­s de la sèrie, que li impedeix de comunicar-se fluidament perquè les seves emocions les té completame­nt bloquejade­s; per fora es manifesta de manera molt dura, freda i distant, i amb una necessitat molt gran de demostrar que és la millor en la seva feina i que no hi ha ningú ni res que se li posi al davant”, explica l’actriu, per qui tots els personatge­s d’El inocente tenen en comú “que són complexos i plens de contradicc­ions, que senten d’una manera i s’expressen d’una altra”.

També representa la llei l’inspector Aguilar, que treballa per als serveis d’intel·ligència del Govern espanyol i que interpreta José Coronado. “És un home veterà, seriós, que fa bé la seva feina però que no inspira gaire confiança i que ha arribat on ha arribat perquè és un grimpaire, tot i que en el fons és un home dèbil, que intenta ser religiós i que està en contínues confusions”, revela l’actor.

Per Jiménez, El inocente parla de “com un esdevenime­nt pot canviar absolutame­nt la realitat”. També de “com pesa sovint el passat” i que en funció de com s’hagi viscut “no pots ser capaç de treure-te’l de sobre per continuar avançant”. Coronado coincideix amb la seva companya i afegeix que la sèrie també parla d’altres temes, com ara “la prostituci­ó i la corrupció policial”.

Oriol Paulo dirigeix aquest thriller psicològic i laberíntic inspirat en una novel·la de Harlan Coben

 ?? NETFLIX ?? L’actor Mario Casas interpreta en Mateo, que acaba a la presó després de la mort d’un jove
NETFLIX L’actor Mario Casas interpreta en Mateo, que acaba a la presó després de la mort d’un jove

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain