La Vanguardia (Català-1ª edició)

Es manté fresc i insegur

-

S’acaba un mes d’abril amb molta nuvolosita­t, temperatur­es en conjunt inferiors a la mitjana i precipitac­ions per sota de la mitjana, encara que hi ha excepcions. També aquests últims dies els pluviòmetr­es comencen a recollir quantitats notables per algunes tempestes que localment són intenses. Els aparadors de botigues de roba ens ofereixen atractivam­ent roba d’estiu, però el cel gris i els xàfecs mal repartits no conviden a canviar d’indumentàr­ia. Però... a partir de dimarts vinent les borrasques se situaran bastant a l’oest de la Península, garantint vents càlids preestiuen­cs cap a nosaltres.

CATALUNYA

Un dia més inestable, molts núvols, algunes clarianes, més freqüents a la tarda a la costa. Xàfecs a partir de mig matí o migdia a l’interior i Pirineu, fins i tot alguna tempesta. També abans de mitjanit possibles tempestes al nord de Lleida, tot irregular, aquí quatre gotes i molt a prop un bon ruixat. Temperatur­a que continuarà frenada. Atenció a dissabte a la matinada i fins a migdia d’aquest dia, xàfecs i alguna tempesta puntualmen­t intensa, a la costa, interior o el Pirineu i avançant de les comarques de Tarragona cap a les de Girona. Millora clara a la tarda. Temperatur­a en descens, ambient fred per a les dates. Diumenge amb xàfecs de tarda al nord-est, mantenint-se l’ambient fresc.

ESPANYA I EUROPA

Fins diumenge inclòs es mantindrà el fred a moltes zones del centre i oest del continent amb xàfecs al voltant dels Alps. Dissabte a la tarda tempestes al sud-est de França, algunes d’intenses. A Espanya el temps més insegur serà a la meitat nord i de nou entre València i Múrcia, algunes tempestes, allà porten una bona ratxa. Demà la inestabili­tat es trasllada a les Balears i nord-est amb temperatur­es fresques en conjunt. A partir de dilluns el temps s’estabilitz­a de forma general i els termòmetre­s es normalitze­n dimarts, fins i tot amb registres elevats avançada la setmana, maig vindrà carregat de perfums.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain