La Vanguardia (Català-1ª edició)

Kae Tempest, cap de cartell d’un Barcelona Poesia gairebé normal

- MAGÍ CAMPS

Després de l’anterior edició reduïda, celebrada a la tardor, Barcelona Poesia torna a la primavera, el seu hàbitat natural, per celebrar una convocatòr­ia, la 24a, que s’allargarà durant dotze dies, del 7 al 18 de maig, amb dos caps de setmana. Els organitzad­ors, Mireia Calafell i Josep Pedrals, li volen donar un “to de celebració i de festa”, però també de debat i reflexió, amb actes en què la poesia dialogarà amb la música, la dansa o les arts plàstiques. Míriam Cano reflexiona­rà sobre cançons i poesia; i una colla de poetes joves ho faran sobre la guerra a partir de peces del MNAC, per posar dos exemples.

El tret de sortida serà el recital de l’spoken word amb l’anglesa Kae Tempest, referent de la poesia actual, després del pregó, a càrrec d’Albert Garcia Elena. El festival retrà homenatge a Felícia Fuster i Joan Triadú, en l’any del seu centenari, i hi haurà un record per a Joan Margarit i Josep-Ramon Bach. Entre els protagonis­tes que hi participar­an, el festival ha aplegat Mario Montalbett­i, Alba Cid, Enrique Falcón, Arnau Pons, Miren Agur Meabe, Joana Gomila, Angélica Freitas i Fiston Mwanza Mujila, entre d’altres.

El dilluns 10 de maig, al Saló de Cent, Manel Ollé rebrà el premi dels Jocs Florals de Barcelona. I el dimarts 18 de maig, el Palau de la Música acollirà el XXXVI Festival Internacio­nal de Poesia, que torna després del parèntesi pandèmic. Hi intervindr­an la poeta basca Miren Agur Meabe, el català Jaume Coll Mariné, la iranosueca Athena Farrokhzad, el navarrès Ramón Andrés, la francesa Samantha Barendson i el congolès Fiston Mwanza Mujila. El col·lectiu Big Bouncers s’encarregar­à de la direcció artística.

La Casa de la Misericòrd­ia i el Museu Marès són un any més els escenaris principals del festival, que s’estén per molts més punts de la ciutat. Llevat de l’acte del Palau, la resta són gratuïts, però cal reservar al web Barcelona.cat/barcelonap­oesia.

Mario Montalbett­i, Alba Cid, Arnau Pons i Miren Agur Meabe, entre els destacats de la 24a edició

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain