La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Vila-real perdona i no assegura la final

Un penal inexistent dona vida a l’Arsenal i el Manchester United escombra el Roma

- FUTBOL SEMIFINALS DE L’EUROPA LEAGUE TONI LÓPEZ JORDÀ

Vila-real

Manchester Utd.

Arsenal

El Vila-real està a 90 minuts a l’Emirates Stadium d’aconseguir la seva gran gesta europea: disputar la seva primera final continenta­l. Se li va esmunyir d’entre els dits quatre vegades (tres a l’Europa League i una a la Champions), i la cinquena podria ser la bona si aprofita la seva victòria per 2-1 contra l’Arsenal, tan convincent com curta per les ocasions que va tenir. El gol anglès, fruit d’un penal inventat, va frustrar una nit que podia haver estat rodona per als groguets.

No podia començar millor el Vila-real el seu duel contra l’equip londinenc, el seu botxí a la semifinal de Champions del 2006. Va arrencar dominant, i en la seva primera arribada, primer gol. L’1-0 va néixer d’una pilota treta per Parejo, d’una cavalcada de Foyth, que va cedir a Samu

Chukwueze, i d’un rebuig anglès cap enrere, en forma de passada perfecte, mansa, a peus de Manu Trigueros, que va trencar la pilota i va superar a Leno.

La desitjada final començava a prendre forma amb el 2-0 al minut 30. En un córner picat des de l’esquerra per Parejo, Gerard Moreno va pentinar cap al segon pal, on va aparèixer Raúl Albiol per tocar amb suavitat. El submarí enfonsava els artillers, que van reclamar penal de Foyth a Pepé, anul·lat per mà prèvia de l’extrem de l’Arsenal a l’hora de controlar la pilota.

Era més a prop el tercer que el 2-1. El Vila-real pitjava l’accelerado­r i arribava amb facilitat a l’àrea anglesa. Gerard Moreno va gaudir de dues bones ocasions per sentenciar l’eliminatòr­ia. Abans del descans va rebre forçat i li va marxar llarga una passada de Foyth (m. 42), i al 66 culminava una contra amb un xut creuat que li va treure el porter Leno.

Del possible 3-0 es va passar al 2-1 en una acció polèmica. Bukayo Saka va enganyar l’àrbitre portuguès i el VAR deixant-se caure en una incursió a l’àrea quan va veure els peus de Trigueros.

Trigueros i Albiol van posar el 2-0 en mitja hora, i Gerard va tenir el tercer dues vegades

El videoarbit­ratge no va descobrir el teatre i Pepé va marcar (2-1) i va donar aire a l’Arsenal. El millor per al Vila-real va ser que, malgrat el gran desgast físic, ja no va encaixar cap gol més. Ho va evitar un encertat Rulli, que va salvar l’empat en una mitja volta d’Aubameyang al 95.

En l’altra semifinal, a Old Trafford,

el Manchester United va oferir una exhibició de fortalesa ofensiva amb una remuntada espectacul­ar (6-2) contra un Roma que s’havia avançat 1-2 a la mitja hora de partit amb gols de Pellegrini i Dzeko. Per als red devils van marcar Bruno Fernandes i Cavani per partida doble, Pogba i Greenwood.

?? PABLO MORANO / REUTERS ?? Gerard Moreno es lamenta del possible 3-0 malgastat
PABLO MORANO / REUTERS Gerard Moreno es lamenta del possible 3-0 malgastat