La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça busca avui el passi i el Madrid aguanta

-

Mai en els darrers set anys el Barça ha estat tan a prop de tornar a una final four. L’equip que dirigeix Jasikevici­us té a només una victòria de distància el passaport per a la gran cita de Colònia (28 i 30 de maig), i la seva primera oportunita­t d’aconseguir-ho arriba aquesta nit a Sant Petersburg (19 hores). El Zenit, un rival que ha complicat molt les coses als blaugrana en els tres primers partits de la sèrie, promet batalla al Sibur Arena, que tornarà a registrar una gran entrada.

“Serà un partit molt semblant als que hem jugat fins ara, amb els dos equips competint molt bé. Així doncs, com sempre, serà molt difícil”, convenia ahir Sarunas Jasikevici­us poc abans de l’entrenamen­t del vespre que va fer el seu equip a l’escenari del partit. Des del 2014, quan va perdre estrepitos­ament contra el Reial Madrid en semifinals, el Barça no disputa una final four, de manera que a l’expedició blaugrana tenen molt clar que aprofitar el primer match-ball és fonamental. “Hem de sortir amb la mateixa energia que ells, no ens poden guanyar en això, perquè si no ja serà molt complicat”, avisava el tècnic lituà. “Cal mantenir la tensió i donar al partit la importànci­a que té; no podem donar vida a un rival com el Zenit”, afegia Pau Gasol, també sobre el parquet del Sibur Arena. En clau blaugrana, molts ulls estaran posats en Brandon Davies, el millor jugador del Barça en aquesta sèrie. Fa una mitjana de gairebé 20 punts per partit i gairebé 9 rebots. Són números d’estrella per a un jugador que s’està erigint per mèrits propis en el líder de l’equip. Per la seva banda, el Reial Madrid va tornar a remuntar ahir al WiZink Center a l’Anadolu Efes durant els últims minuts per empatar l’eliminatòr­ia (82-76). Després d’un gran parcial inicial dels blancs (17-0), l’equip turc va manar al marcador gran part del partit, amb avantatges de fins a 16 punts, però els de Laso, amb un Garuba molt encertat i intens, van recórrer a l’orgull i a la defensa a l’últim quart per frenar l’arsenal ofensiu dels d’Ataman. La sèrie tornarà a Turquia dimarts per al cinquè i definitiu partit.