La Vanguardia (Català-1ª edició)

El BBVA ressitua 350 empleats i redueix la retallada a 3.450

- CONCHI LAFRAYA

La direcció del BBVA va proposar ahir als sindicats de rebaixar la xifra d’acomiadame­nts des dels prop de 3.800 als 3.450 mitjançant la reubicació d’uns 350 treballado­rs. En concret serien 3.798 sortides, que suposen un 11,7% de la plantilla de 29.330 persones que componen el grup a Espanya.

El departamen­t de recursos humans ha plantejat que aquells 350 empleats passarien de les sucursals a llocs de gestió de forma remota.

Per fer els ajustos, el banc proposa mobilitat geogràfica sense retribuir fins als 150 quilòmetre­s, i retribuïda a partir d’aquella distància amb un complement de 3.000 euros anuals per un període de tres anys.

El sindicat CC.OO. considera “totalment insuficien­t” que la xifra de gairebé 3.800 acomiadame­nts només es pugui veure rebaixada amb les 350 reubicacio­ns plantejade­s i per reduir la xifra proposa, entre altres opcions, que es tinguin en compte les sortides vegetative­s que hi ha hagut des que va començar l’any i les que hi haurà fins a finals del 2022, així com els llocs coberts amb eventuals o agències de treball temporal.

A més, advoca perquè la resta de les sortides siguin voluntàrie­s i mitjançant prejubilac­ions.

Comissions Obreres exigeix a la direcció del banc que detalli les condicions econòmique­s amb què pretén dur a terme l’ERO, així com l’edat prevista per a prejubilac­ions.

Des del banc mantenen la idea que que l’ajust es faci “amb actitud dialogant”. Amb aquest objectiu, el banc va contractar el grup Randstad perquè en el termini d’un any, ampliable a 30 mesos, ofereixi un contracte indefinit fora del banc als empleats que volen continuar treballant, tret que es tracti d’autoocupac­ió.

Avui el banc presenta els resultats financers correspone­nts al primer trimestre del 2021 i el seu conseller delegat, Onur Genç, explicarà els seus plans. Les accions del BBVA van tancar ahir a 4,55 euros, amb una alça de l’1,29%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain