La Vanguardia (Català-1ª edició)

Travelperk aconseguei­x 132 milions d’euros

La ronda ha estat liderada pel fons britànic Greyhound

- BLANCA GISPERT

L’ecosistema emprenedor de Barcelona es va apuntar ahir la tercera megaronda de l’any. Després de les ampliacion­s de capital de Wallapop (157 milions) i Glovo (450 milions), Travelperk va aconseguir al voltant de 132 milions d’euros (160 milions de dòlars) per continuar finançant l’expansió internacio­nal de la seva plataforma de viatges de negocis.

L’operació va ser liderada pel fons britànic Greyhound Capital i va aconseguir el suport d’altres inversors que havien participat en rondes anteriors. Entre ells destaquen Kinnevik, Partners of DST Global, Target Global, Felix Capital, Sunstone i LocalGlobe.

Avi Meir, fundador de l’empresa amb Javier Suárez, va comentar que el capital s’invertirà en captació de clients internacio­nals, especialme­nt als Estats Units i al Regne Unit, on els viatges de negocis s’han començat a recuperar a causa del bon ritme de vacunació contra la covid. Part del capital també s’in“Els vertirà a créixer mitjançant adquisicio­ns. En els últims mesos, l’agència de viatges ja ha comprat dues companyies del sector, la competidor­a dels Estats Units Nextravel i la plataforma de gestió de riscos Albatross (els preus de les dues operacions no van transcendi­r).

Meir va assenyalar que l’objectiu de l’empresa és convertir-se en un dels referents mundials en la contractac­ió en línia de viatges de negocis, posant el focus en els Estats Units, que ja represente­n el 40% de la seva facturació.

A nivell de vendes, la companyia no ha estat aliena a la crisi. Meir assegura haver tancat l’exercici 2020 amb una caiguda del 40%, al passar dels 140 als 84 milions d’euros de facturació. primers mesos vam patir una paràlisi completa però ara veiem com els viatges de negocis es comencen a recuperar, especialme­nt entre companyies que desenvolup­en serveis essencials. Aquest any encara no sabem si assolirem els nivells previs a la pandèmia. Tot dependrà de l’evolució del virus i l’estratègia de cada país en contenir-lo”.

Des del seu naixement fa cinc anys, l’empresa no ha obtingut beneficis i de moment no ha fixat cap any per assolir-los. “El nostre pla continua sent invertir tots els recursos en creixement internacio­nal”. Com la majoria de startups, Travelperk aconseguei­x els diners a través d’aportacion­s de fons de capital risc, que s’han convertit en els propietari­s de la companyia. En total, la firma ha aixecat 243 milions d’euros (incloent aquesta última ronda).

Pel que fa a plantilla, l’empresa dona feina a unes 450 persones, el 90% de les quals en unes oficines al barri del Poblenou de Barcelona (l’empresa ha abandonat la torre Glòries). El 2022, Meir espera arribar als 500 treballado­rs.

MACROECONO­MIA

La plataforma de viatges de negoci posa el focus en els EUA, que represente­n el 40% de les seves vendes

 ?? LV ?? Els fundadors del negoci, Avi Meir i Javier Suárez
LV Els fundadors del negoci, Avi Meir i Javier Suárez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain