La Vanguardia (Català-1ª edició)

Salut anuncia vacunes al maig per a la franja que va de 50 a 59 anys

- REDACCIÓ

La vacunació ja gairebé és a tocar a Catalunya per a la població de menys de 60 anys. Fins ara només s’ha punxat, per sota d’aquesta edat, ciutadans inclosos en els grups de població essencial o considerat­s com a vulnerable­s.

La consellera de Salut, Alba Vergés, es va mostrar ahir convençuda en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio que en qüestió de dies (aquest maig) es començaran a cridar els ciutadans d’entre 50 i 59 anys per subministr­ar-los la primera dosi de la vacuna.

Un auguri que només es complirà, va voler deixar clar Vergés, si les previsions de lliurament de vacunes es compleixen. La consellera de Salut es va mostrar, així mateix, convençuda que per al 9 de maig– dia en què s’acabarà l’estat d’alarma– ja estaran vacunades com a mínim un 80% de les persones de la franja d’edat compresa entre els 60 i els 79 anys.

Si aquestes previsions es compleixen, arribarà el moment de començar a donar dia i hora als que tenen menys de 60 anys i més de 50. Un cop superada aquesta etapa, està prevista l’última crida per franja d’edat: els ciutadans d’entre 40 i 49 anys, va revelar Alba Vergés en aquesta mateixa entrevista.

Quan la majoria d’aquesta població de menys de 50 anys i més gran de 40 hagi rebut el fàrmac, la Conselleri­a de Salut preveu posar en marxa una altra estratègia de vacunació. La població ja no s’avisarà en funció de l’edat i es farà una convocatòr­ia massiva en què es podran apuntar tots els ciutadans que estiguin per sota dels 40 anys. El que encara no és clar, va apuntar Alba Vergés,

és si el límit d’edat, per la franja dels més joves, es fixarà en els 16 anys o els 18 anys. Aquesta és una incògnita a què caldrà donar resposta les properes setmanes.

La titular de Salut va insistir, com fa en les seves últimes intervenci­ons, que la progressió de la vacunació a Catalunya el marcarà els propers mesos el ritme d’entrega dels vials per part de les diferents farmacèuti­ques. Si el calendari marcat per la Unió Europea es compleix, Vergés s’atreveix a afirmar que al juliol un setanta per cent de la població catalana ja haurà rebut la vacuna.

Les previsions no poden ser més optimistes, ja que al maig s’espera rebre “gairebé el doble” de vacunes que les que s’han entregat l’últim mes. Alba Vergés va lloar la serietat de Pfizer quan va parlar d’aquest subministr­ament, amb el repartimen­t de 270.000 dosis setmanals.

Vergés augura que el 9 de maig estarà vacunada un 80% de la població d’entre 60 i 79 anys

 ?? ELOI TOST / ACN ?? Alba Vergés divendres a Tarragona
ELOI TOST / ACN Alba Vergés divendres a Tarragona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain