La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ordre internacio­nal per trobar el pare de les nenes de Tenerife

- SILVIA FERNÁNDEZ

Las Palmas de Gran Canaria

Mentre continua la recerca incessant de l’Anna i l’Olivia, les nenes d’1 i 6 anys que van desaparèix­er dimarts a Tenerife després que el seu pare no les tornés a la seva mare a l’hora convinguda, el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Guímar, que porta el cas, va emetre ahir una ordre de recerca internacio­nal per intentar localitzar Tomás Gimeno Casañas. També ha enviat requerimen­ts a uns quants bancs per comprovar si es fan moviments en els comptes en què Gimeno és titular.

Encara que ara per ara no es descarta cap hipòtesi, tots els indicis apunten que el pare va fer un transborda­ment a alta mar des de la seva embarcació, que va aparèixer a la deriva a una milla nàutica de la costa, a una altra de més gran on va emprendre la fugida. Ho apunta la quantitat de diners que va retirar abans de desaparèix­er, estimada en uns 70.000 euros, i la roba i efectes personals que va agafar de l’habitatge on vivia i que va traslladar del cotxe a la seva embarcació dimarts a la nit, tal com van recollir les càmeres de videovigil­ància del port. Que l’àncora de l’embarcació no hagi aparegut reforça aquesta hipòtesi, ja que podria haver estat utilitzada per facilitar l’embarcamen­t d’un vaixell a un altre, segons indiquen fonts properes a la investigac­ió.

Ara per ara no se sap res d’on són les nenes, que no van pujar amb el seu pare a l’embarcació que va partir de la marina de Tenerife, però que una altra persona podria haver traslladat fins al vaixell de la fugida. A aquesta teoria hi contribuei­x l’aparició de la cadira de cotxe de l’Anna al mar, a prop d’on es va localitzar a la deriva el vaixell. Fonts properes indiquen que la cadireta va ser un dels paquets que Gimeno va passar del seu cotxe a l’embarcació la nit de la desaparici­ó.

En tot cas, les indagacion­s apunten que Tomás Gimeno no va actuar sol i que el va ajudar una tercera persona. La Guàrdia Civil ha pres declaració els últims dies als seus familiars i amics per trobar alguna pista. Alhora, es continua rastrejant diverses propietats de la família, que té unes quantes finques de producció agrícola el sud de l’illa, per si les nenes continuess­in a Tenerife.

A mesura que passen les hores creix l’angoixa entre els familiars de Gimeno i de les menors. La seva mare, Beatriz Zimermann, va dir a la Guàrdia Civil que en l’última conversa que va mantenir amb la seva exparella dimecres a la matinada, ell li va dir que “se n’aniria molt lluny i que s’encarregar­ia de cuidar les nenes”, segons publicava ahir el Diario de Avisos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain