La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cinc detinguts pel segrest dels gossos de l’artista

- FRANCESC PEIRÓN Nova York. Correspons­al Recompensa

Això és com un Fargo, l’extraordin­ària pel·lícula dels germans Cohen, amb Frances McDormand o Steve Buscemi al repartimen­t, però en una versió de crim a l’estil californià.

Tres individus van protagonit­zar al febrer un segrest caní a Hollywood, el barri cinematogr­àfic de Los Angeles. Van disparar un tret a Ryan Fischer, de 30 anys, passejador de gossos i treballado­r de Lady Gaga, i van segrestar dos dels exemplars de buldog francès (en Koji i en Gustav) que té l’artista. El malferit Fischer va aconseguir rescatar el tercer, Miss Àsia.

Lady Gaga, que era a Itàlia rodant una pel·lícula sobre l’assassinat de Maurizio Gucci, va oferir una recompensa de 500.000 dòlars per recuperar les seves mascotes. Un parell de dies després de l’atac a Fischer, que va estar un mes hospitalit­zat, i la desaparici­ó dels dos gossos, una dona es va presentar a la policia i els va lliurar.

Llavors es va dir que era una samaritana. Lady Gaga es va disposar immediatam­ent a complir amb la seva promesa. Els investigad­ors li van aconsellar, tot i això, que es guardés de moment els diners. Aquí hi ha gat amagat, es van dir els policies.

Unes quantes setmanes desplars. prés, la samaritana s’ha convertit en una de les dolentes d’aquesta pel·lícula. Jennifer McBride, de 50 anys, és una de les cinc persones detingudes aquesta setmana per aquell fet.

Hi ha un trio de presumptes autors d’aquesta malifeta. James Jackson, de 18 anys i presumpte autor del tret, Jaylin White, de 19, i Lafayette Whaley, de 27, encaren delictes d’intent d’homicidi i robatori.

McBride, nòvia del pare d’un dels principals acusats, i Harold White estan imputats com a collaborad­ors.

Segons les indagacion­s, els presumptes autors no van atacar Fischer perquè sabien qui era la propietàri­a real d’aquells tres exemEn principi, els agents van estudiar la hipòtesi que el mòbil del tret i el robatori formaven part d’un ritu d’iniciació per entrar en una banda. Després les evidències van suggerir als investigad­ors que els fugitius havien actuat atrets per la raça dels gossos.

Els buldog francès són molt apreciats per les celebritat­s. Hi ha un mercat negre als Estats Units, asseguren els experts, sobretot a l’entorn de Hollywood. És una raça que escasseja, ja que està molt demandada, així que els detinguts van pensar que podien demanar un bon botí.

Malgrat que els tres principals acusats han estat descrits com a membres de bandes, la fama de la propietàri­a dels dos gossos que es van emportar els va agafar per sorpresa. Es van espantar per l’enorme publicitat que va provocar l’assumpte, en què fins i tot es va implicar l’FBI.

Aquesta circumstàn­cia els va fer canviar de plans. En lloc de negociar un rescat, van pensar que seria millor aconseguir la recompensa que va oferir Lady Gaga. Aquí és on va entrar la “samaritana” McBride, sense que s’hagi concretat el paper del cinquè detingut.

Lady Gaga es va estalviar els diners i va enaltir Fischer, el cuidador de les seves mascotes. “Seràs sempre un heroi –li va dedicar–, vas arriscar la teva vida per la nostra família”.

Tres dels presumptes autors estan acusats per l’intent d’homicidi del passejador dels gossos

 ?? MIKE COPPOLA / GETTY ?? L’actriu i cantant, que era a Itàlia rodant una pel·lícula sobre l’assassinat de Maurizio Gucci quan van passar els fets, va oferir una recompensa de 500.000 dòlars per recuperar els animals
MIKE COPPOLA / GETTY L’actriu i cantant, que era a Itàlia rodant una pel·lícula sobre l’assassinat de Maurizio Gucci quan van passar els fets, va oferir una recompensa de 500.000 dòlars per recuperar els animals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain