La Vanguardia (Català-1ª edició)

Restes d’inestabili­tat

-

El mes de maig ha arribat amb temps molt mogut a gran part de l’oest de la Mediterràn­ia. Avui, dia dos de maig, no acabarà de fer net la situació. Curiosamen­t, si donem un cop d’ull al passat, trobem diversos dos de maig inestables. Per exemple, un dia com avui, però del 1603, es van registrar pluges intenses que van provocar el desbordame­nt del delta del Llobregat. L’any 1949, al Port de Pollença van assolir els 195 litres, acumulant més de 300 en tres dies, o també un dos de maig, però del 2007, es van superar els 100 litres a Grazalema. Tornant al present, tornarem a parlar de nou de pluja, ruixats i tempestes.

CATALUNYA

Continuarà el temps insegur, amb ruixats i tempestes que es repetiran especialme­nt entre les comarques de Barcelona i Girona, sent més extensos durant la tarda. Temps variable a la meitat oest i sud, amb presència de nuvolosita­t, però amb moltes més ullades de sol. La temperatur­a avui serà més baixa. Demà millorarà la situació, únicament amb alguns ruixats locals de tarda al Pirineu. La temperatur­a es recuperarà, amb ambient més agradable i primaveral al migdia.

ESPANYA I EUROPA

Situació meteorològ­ica variable a gran part de Centreeuro­pa, amb alguns ruixats intermiten­ts i irregulars també a les Illes Britànique­s, a l’espera de l’arribada de nous fronts. Inestabili­tat més acusada a l’Europa oriental, amb pluja continuada, contrastan­t amb el temps a Itàlia, Grècia i Turquia, on el sol estarà acompanyat de núvols poc importants. Sol i núvols també a Escandinàv­ia i Islàndia, on la neu donarà una petita treva. A Espanya continuarà el temps insegur acompanyat de xàfecs i d’algunes tempestes al quadrant nordest. Alguns ruixats també a les Illes Balears, sobretot al nord de Mallorca i Menorca. Domini del sol a la meitat sud de la península Ibèrica, amb núvols poc importants. A les Illes Canàries, ambient variable amb algun ruixat dèbil. Temperatur­a més suau i agradable en general, més baixa al mediterran­i.

@AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain