La Vanguardia (Català-1ª edició)

“La privacitat és un dret humà”

Erik Neuenschwa­nder, enginyer en cap de privacitat d’Apple

- FRANCESC BRACERO

Fa 14 anys a la companyia que Eric Neuenschwa­nder, enginyer en cap de privacitat d’Apple, està, dedicat a la protecció de les dades dels usuaris.

Què significa per a Apple el llançament d’iOS14.5? Significa molt per als usuaris, perquè amb aquesta versió obtindran una nova opció per donar permís als desenvolup­adors per poder rastrejar la seva activitat a través d’apps o llocs web no relacionat­s.

Facebook acusa Apple de perjudicar la publicitat en línia i els petits negocis. Què n’ha de dir?

Fa uns anys en el nostre navegador web Safari vam introduir la tecnologia anomenada prevenció de seguiment intel·ligent. I això fa una cosa semblant per al web. Limita la capacitat de rastrejar usuaris individual­s a través de pàgines web no relacionad­es. En aquell moment, es van dir coses molt semblants: que els usuaris de Safari no podrien ser valorats al mercat de la publicitat, tenir una quantitat de dòlars assignada a cadascun d’ells, que els llocs web deixarien de guanyar diners i que haurien de tancar o bloquejar els usuaris de Safari. I no va passar res de tot això .

Què va passar aleshores?

De fet, vam veure que els ingressos per publicitat continuave­n creixent amb el temps mentre es respectava la privacitat dels usuaris, per la qual cosa aquest és un gran resultat per a totes les parts, incloent-hi els usuaris. És necessari proporcion­ar als usuaris el context adequat perquè puguin fer aquesta elecció. Per tornar a tenir transparèn­cia en el seguiment, tenim una tecnologia anomenada SKAdNetwor­k que hem estat llançant durant diversos anys.

Com funciona? SKAdNetwor­k és una tecnologia

SI UNA APP RASTREJA “L’equip de revisió treballarà amb el desenvolup­ador perquè ho compleixi”

EL PRECEDENT DE SAFARI “Els ingressos per anuncis van créixer i es va respectar la privacitat”

 ?? ALEX WONG / GETTY ?? Erik Neuenschwa­nder en una compareixe­nça davant el Senat dels Estats Units el 2019
ALEX WONG / GETTY Erik Neuenschwa­nder en una compareixe­nça davant el Senat dels Estats Units el 2019

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain