La Vanguardia (Català-1ª edició)

El líder del suspens

L’Atlètic va guanyar després que l’Elx fallés un penal al final

- CARLOS NOVO

L’Atlètic arribarà líder al Camp Nou dissabte, 8 de maig. Els matalasser­s van guanyar al Martínez Valero, però van vorejar el desastre perquè, en un partit que van tenir molt controlat, l’Elx va disposar d’un penal per mans de Llorente que Fidel va llançar al pal en l’afegit. Era la primera rematada a porta dels il·licitans.

És bastant incomprens­ible com es va complicar la vida l’Atlètic després d’haver estat molt superior, tret dels últims deu minuts, quan va acabar defensant de mala manera. L’Elx, que no havia jugat a res, es va trobar amb dues oportunita­ts per empatar: una rematada en bona posició de Barragán, que va marxar fora, i el penal errat per Fidel per unes mans tan innocents com absurdes de Llorente, fins aleshores el millor del partit.

El cas és que els matalasser­s venien escarmenta­ts de San Mamés. El que més, Simeone. Aquesta vegada el tècnic argentí no va especular gens i va treure un dels onzes més ofensius possibles, amb un únic migcampist­a pur, Kondogbia, acompanyat de dos volants com Lemar i Llorente. A dalt el missatge va ser clar: Correa i Carrasco per les bandes i Luis Suárez buscant-se la vida a l’àrea. Ni rastre de João Félix quan l’Atlètic s’està jugant la vida. El menino s’ha quedat sense lloc.

L’Atlètic aquesta vegada va ser tot urgències. Res de malgastar la primera part com tantes vegades. El va ajudar que l’Elx sigui dels equips que més enrere defensa.

Al cap d’un quart d’hora va marcar l’Atlètic per mitjà de Luis Suárez

després d’una gran passada de Llorente, però el VAR va anul·lar el gol perquè l’uruguaià estava avançat. A l’Atlètic no li va importar el contratemp­s, i llavors ja era un huracà que fuetejava la porteria local. El primer gol va caure definitiva­ment al 23 en una internada per la banda de Carrasco i un centre endarrerit que va rematar amb fortuna Marcos Llorente perquè la pilota va ensopegar amb Josema i va acabar despistant l’argentí Gazzaniga, el dotzè gol del polivalent jugador matalasser.

L’Atlètic va aixecar el peu de l’accelerado­r després del gol. Va seguir amb la pilota, però ja no va ser tan vertical i l’Elx va creuar per primera vegada el mig camp, malgrat que a tot estirar el que va obtenir com a botí al primer temps va ser forçar un córner. La polèmica va arribar en l’afegit de la primera meitat. Melero López va xiular penal quan va entendre que una rematada de Correa havia clavat un cop al braç a Diego González. Va rectificar anant al monitor reclamat pel VAR i consideran­t que la pilota havia tocat primer el costat del central. L’embolic de la mà i les seves interpreta­cions.

La segona part va començar amb la versió més contempori­tzadora

EL VAR va anul·lar un gol de Luis Suárez i un penal per mans que havia xiulat Melero López

L’únic gol del matx el va marcar Marcos Llorente després d’un bon inici matalasser

de l’Atlètic, que controlava però amb poc punch. Al 56 va entrar João Félix per Lemar.

Sense claredat per rematar el partit, l’Atlètic li va abaixar les pulsacions, però es va complicar la vida al final. El va salvar el desencert de Barragán i, sobretot, de Fidel.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain