La Vanguardia (Català-1ª edició)

Koeman aposta pel ple al 15

Màxima pressió per al Barcelona a Mestalla després de les victòries dels seus rivals ahir

- FUTBOL TRENTA-QUATRENA JORNADA DE LA LLIGA SANTANDER CARLES RUIPÉREZ

Tot al 15 blaugrana. Ronald Koeman aposta pel ple al 15. Al casino de la Lliga més inversembl­ant, el Barça necessita un cop de sort a la ruleta de resultats. Una carambola a quatre bandes. I el seu entrenador va ser el primer a tancar els ulls, bufar, i demanar el desig. Un somni doble: la perfecció d’aquí a final de campionat i una mica de fortuna –que ahir no hi va haver– als partits dels rivals que el precedeixe­n. Koeman vaticina que si el Barcelona és capaç de guanyar els cinc partits que li resten, serà campió. Començant per aquesta nit a Mestalla, on la pressió és màxima per als barcelonis­tes.

Al tècnic i al barcelonis­me no li 21.00 hores / Movistar La Liga

VALÈNCIA: 13 Cillessen, 2 Correia, 5 Gabriel Paulista, 15 Hugo Guillamón, 3 Lato,

14 Gayà, 18 Wass, 19 Racic, 8 Carlos Soler, 7 Guedes i 22 Maxi Gómez

Javi Gracia

Entrenador:

E

P

BARCELONA: 1 Ter Stegen, 4 Araújo,

3 Piqué, 15 Lenglet, 2 Dest, 5 Busquets, 21 De Jong, 16 Pedri, 18 Jordi Alba,

10 Messi i 7 Griezmann

Entrenador: Ronald Koeman

Camp: Mestalla

P

P

E

G

G

G

Àrbitre: Sánchez Martínez (c. extremeny) VAR: De Burgos Bengoetxea (c. basc)

E queda cap altre remei que encreuar els dits després de la dolorosa patacada contra el Granada dijous, que va deixar els ànims per terra i l’equip, tercer, sense dependre de si mateix. Tan inesperat era que el Barcelona es pogués situar líder llavors com sorprenent va ser que es deixés remuntar a l’última mitja hora. Posats a jugar a fenòmens imprevisib­les, l’holandès va apujar l’aposta. “Estic convençut que si guanyem els últims cinc partits, serem campions”.

L’entrenador intenta girar el mitjó. Fa autocrític­a tant defensiva –“no pot ser que encaixem dos gols tenint més defenses que atacants d’ells. Cal tancar més els espais entre els cinc del darrere”– com ofensiva –“si fas el segon no perds el partit”–, però sobretot insta a mirar cap endavant.

Va recordar Johan Cruyff el febrer del 1994, després de perdre 6-3 a La Romareda. Després d’aquella clatellada a Saragossa, Cruyff va comparèixe­r amb un discurs motivador i constructi­u. “És absurd dir que s’ha perdut la Lliga”, va etzibar. El Barça va guanyar 12 partits i va empatar dos en les 14 jornades que restaven per acabar guanyant el títol. Koeman, que va viure allò en primera persona, també va jugar a ser visionari.

Ara només són cinc jornades. València, Atlètic, Llevant, Celta i Eibar. Aquest és el llibre de ruta de què no s’ha de desviar, començant avui a Mestalla, si es vol tenir èxit. És el manament de Koeman, perquè tot aquest patiment i la igualtat a la part de dalt de la classifica­ció farà que, en cas de guanyar-la, es valori més la Lliga. “El més bonic d’aquesta temporada és que no hi ha un equip gaire superior als altres. És un campionat fortíssim”, va afimar el tècnic, que no vol un equip frustrat ni malenconió­s pel que va poder ser i no va ser. “Era una oportunita­t molt gran per posar-nos a dalt però no hi ha gaire temps per estar trist perquè encara estem lluitant contra els altres tres per guanyar el títol”.

L’entrenador del Barcelona no amaga que aquests dies ha fet diverses reunions al vestidor per enfocar la recta final. Ahir, abans de l’entrenamen­t, se’l va veure conversant amb Messi, i just després de la derrota de dijous ja va conversar amb altres pesos pesants. Després de parlar amb els més experiment­ats, Koeman no detecta esquerdes ni dubtes al grup. “No sé per què preguntes així”, va dir a un periodista que li va demanar per la confiança dels jugadors en ell. “Són gent que vol el millor per al club i que han guanyat molts títols. No ens posem nerviosos. Soc entrenador i sempre parlo abans amb els capitans. Tenim un diàleg obert. Vam estar parlant molt decebuts de com vam poder perdre el partit i prou. No hi ha res més”, va revelar.

Koeman torna per primera vegada a Mestalla, on va entrenar entre novembre del 2007 i abril del 2008, cinc mesos convulsos en què va guanyar una Copa del Rei però en què va deixar enemics. Però, després de l’expulsió contra el Granada, no podrà seure a la banqueta. Ho accepta però es resisteix a perdre’s també el partit contra l’Atlètic. “La recorrerem. És una sanció molt exagerada. Si per dir ‘quin personatge’ et posen dos partits, si insultes de debò, te n’han de caure 20”, va dir queixant-se.

 ?? FC BARCELONA ?? Frenkie de Jong intenta una passada pressionat per Araújo i Lenglet a l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva
FC BARCELONA Frenkie de Jong intenta una passada pressionat per Araújo i Lenglet a l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain