La Vanguardia (Català-1ª edició)

Márquez torna a ser de goma

El ‘93’ surt il·lès d’un accident a 160 km/h: “El meu cos ja està preparat per caure”

- MOTOCICLIS­ME TONI LÓPEZ JORDÀ GRAN PREMI D’ESPANYA

Marc Márquez i un altre cop Jerez han combinat malament. En la tornada a l’escena del crim, nou mesos després, el pilot de Cervera va tornar a ensopegar a la pedra. No la mateixa del revolt 3; en una altra, en la 7, tot i que amb força més bona sort: va sortir il·lès –només amb una forta contusió cervical– d’una brutal caiguda a uns 160 km/h. Les imatges són esfereïdor­es. Al box de l’equip es va tallar la respiració. Márquez va quedar estabornit, es va aixecar pel seu compte, va passar per l’hospital i va tornar a la pista (14è a la graella), però l’ensopegada li va servir d’aprenentat­ge, de pas endavant en el procés de “tornar a ser el Marc d’abans”. “El meu cos ja està preparat per rebre caigudes”, assegurava “alleujat”.

“Bé, tot bé. Un ensurt”, deia Márquez en un intent de tranquil·litzar tothom després de passar per la clínica mòbil del circuit. L’ensurt el va sorprendre a dos minuts de l’acabament del tercer entrenamen­t lliure, aquell en què els pilots esgarrapen unes dècimes al crono per entrar en el top 10 que els porti a la Q2. Márquez era 12è i apujava el ritme com encara no ho havia fet. Ho admetia així: “Els moments més crucials i de més dubtes són ara, si vaig a més, si vaig més fort... Costa de dosificar-se i no és la millor estratègia per aconseguir un resultat; és el que ha passat avui, que busques el límit”.

És el que li va passar: anava a una velocitat elevada en un revolt rapidíssim, va inclinar la moto més del compte i se’n va anar a terra, lliscant, a uns 160 km/h, i va topar violentame­nt contra les proteccion­s de seguretat.

“Gràcies a la barrera de protecció soc aquí. He tingut una mica de por. No recordava què m’ha passat. Estava estabornit, he perdut una mica el cap, no sabia on era. Ho he dit al doctor i hem decidit anar a l’hospital a fer un TAC per estar més segurs... Ho han revisat tot i

 ?? MOTOGP.COM ?? Marc Márquez va quedar adolorit a terra i estabornit en l’accident que va tenir en l’assaig lliure a Jerez
MOTOGP.COM Marc Márquez va quedar adolorit a terra i estabornit en l’accident que va tenir en l’assaig lliure a Jerez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain