La Vanguardia (Català-1ª edició)

Catalunya és la comunitat que ha donat més ajuts directes per la covid

La Generalita­t ha atorgat més de 1.794 milions d’euros a les empreses durant la pandèmia

- REDACCIÓ

Catalunya és la comunitat autònoma que més ajuts directes ha donat a empreses i autònoms per compensar els efectes de la pandèmia i les restriccio­ns, tant en termes absoluts com en relació amb la seva població, segons una anàlisi del Departamen­t d’Economia. En total, la Generalita­t ha atorgat més de 1.794 milions d’euros, que suposa una ajuda de 231 euros per habitant, un 80% superior a les xifres de les autonomies que se situen en segon i tercer lloc, indica la informació que recull el Govern en la Base de Dades Nacional de Subvencion­s (BDNS), el Registre d’Ajuts i Subvencion­s de Catalunya (Raisc) i altres fonts (Raisc 2), correspone­nt al període que va de l’1 de març del 2020 al 31 de març del 2021.

D’aquesta informació també es desprèn que Catalunya és la comunitat que dona més ajuts a autònoms, pimes i sectors econòmics, amb 187 euros per habitant (un import molt superior al de la comunitat que és en segon lloc, Navarra, amb 120,2 milions d’euros).

La segona i tercera posició en el total de subvencion­s l’ocupen Castella-la Manxa (131 euros per habitant) i Navarra (127,7 euros). En canvi, l’esforç que han fet algunes comunitats autònomes amb un nivell de població semblant al de Catalunya, com ara Andalusia i Madrid, és molt més baix. La Junta d’Andalusia ha dedicat 39,2 euros per habitant en ajuts directes al seu teixit empresaria­l per pal·liar els efectes de la covid i la Comunitat de Madrid, que dirigeix en funcions Isabel Díaz Ayuso en espera de les eleccions del 4 de maig, ha destinat 51,8 milions per habitant.

El rànquing de comunitats exclou el País Basc, que no publica la seva informació en la BDNS.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain