La Vanguardia (Català-1ª edició)

El València fulmina Javi Gracia i torna a recórrer a Voro

- C. RUIPÉREZ

Les sis jornades sense guanyar que ha encadenat el València han deixat l’equip només sis punts per sobre del descens, amb quatre jornades per disputar-se, i han fet que Peter Lim prengui la decisió de prescindir de Javi Gracia. La derrota contra el Barcelona a Mestalla de diumenge va ser l’últim partit per a l’entrenador navarrès al capdavant del club xe. El 2-3 va enterrar les mínimes opcions que li quedaven al València d’assolir la setena plaça. El seu substitut serà l’exfutbolis­ta i exdelegat Voro, una vegada més requerit pel club.

Presentat el 28 de juliol, Gracia no ha arribat als deu mesos al càrrec. Els seus números, en 38 partits, són bastant corrents, amb 12 victòries i 14 derrotes. Això, unit a la poca paciència de Lim, ha estat clau en el seu adeu. De fet, es tracta del setè tècnic destituït des que l’empresari de Singapur

va comprar el club, l’octubre del 2014.

L’encarregat de dirigir el València aquestes quatre jornades serà Salvador González, Voro, un pedaç recurrent en el valenciani­sme recent. Sempre s’acaba recorrent a ell i l’excentral accepta agafar l’equip amb la temporada en marxa. Serà la setena vegada que Voro, de 57 anys, accepti com a interí. La primera vegada va ser la temporada 2007-2008 per substituir Koeman. En la 2012-2013 va ocupar la banqueta entre l’adeu de Pellegrino i l’arribada de Valverde. En la 2015-2016 li va tocar conduir l’interregne entre Nuno i Neville. En la 20162017 li van trucar dues vegades, després de despatxar Ayestaran i Prandelli. En la 20192020 va haver de substituir Celades, i ara Gracia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain