La Vanguardia (Català-1ª edició)

EVOLUCIÓ DEL VOT

-

98,7% escrutat tenyia absolutame­nt de blau.

L’horrible resultat d’ahir a les eleccions madrilenye­s debilita encara més el lideratge d’Arrimadas, que ja va patir fortes crítiques pel mal paper de Ciutadans a les eleccions de Catalunya.

La desfeta a Madrid suposa també un nou impuls de l’operació del PP de Pablo Casado d’absorbir la formació taronja. No s’ha d’oblidar que en les setmanes negres per a Ciutadans des de la moció de censura a Múrcia, el partit fundat per Albert Rivera ha vist com part dels seus dirigents s’han anat sumant a les files de la seu del carrer Génova. Entre d’altres, Toni Cantó, que va haver de sortir de la llista d’Ayuso perquè no complia els requisits d’empadronam­ent per als candidats i manté les seves opcions de formar part del nou govern que pugui formar un PP reforçat.

Al llarg de la campanya, Edmundo Bal va provar en va de marcar un perfil propi, reclamant el centre polític i la moderació. Un objectiu més que complicat, quan la dinàmica de la campanya electoral ha pivotat en la polaritzac­ió i en l’enfrontame­nt entre els blocs de la dreta i de l’esquerra. En una batalla en què no ha parat d’augmentar la mida de la popular Ayuso, el suport dels votants i l’espai ocupat els últims anys per la formació d’Arrimadas van desaparèix­er completame­nt.

“Ho continuem donant tot cada dia, al Congrés, a les autonomies, als ajuntament­s i, sobretot, al carrer”, va insistir ahir a la nit Edmundo Bal. El candidat a presidir la Comunitat de Madrid havia decidit mantenir la seva acta com a diputat al Parlament. Amb tota probabilit­at tornarà a la Carrera de San Jerónimo després de la patacada soferta a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain