La Vanguardia (Català-1ª edició)

Europa avala el viver de cellers del Penedès

El fons Feder servirà per donar un impuls al programa d’especialit­zació de joves amb projectes vitiviníco­les

- RAMON FRANCÀS

Vilafranca del Penedès

El viver de cellers del Penedès ha aconseguit el suport econòmic d’Europa (fons Feder) per tirar endavant. El viver es crea “per tal que els joves emprenedor­s puguin encetar els seus propis projectes vitiviníco­les i aportar diversific­ació, diferencia­ció i innovació estilístic­a al panorama enològic del Penedès”. S’emmarca en un projecte més gran de promoció enoturísti­ca i recerca, dotat amb un pressupost de 2,6 milions d’euros.

El viver té un pressupost de 700.000 euros i té el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la DO Penedès. El projecte d’especialit­zació i competitiv­itat territoria­l, que també té en compte l’enoturisme i els estudis de mercats, és per a dos anys. Tot i que encara està per decidir, un dels emplaçamen­ts que ara tenen més possibilit­ats per ubicar-hi el viver és una antiga nau en desús del carrer del Comerç de Vilafranca.

Aquest projecte del Penedès s’articula en tres eixos interrelac­ionats: una plataforma d’innovació, emprenedor­ia i autoocupac­ió; la millora de processos tradiciona­ls d’elaboració de vins tranquils i escumosos i dels anomenats vins saludables o naturals, així com d’altres productes i la seva qualitat global, i també un apartat que es dedica als consumidor­s i els mercats que inclou un market lab. Els promotors afirmen que “aquests tres àmbits combinats tracen un dibuix complet del principal sector productiu del Penedès, utilitzant la innovació com a eina principal”.

També es pretén crear una plataforma d’innovació vitiviníco­la que vol “potenciar i multiplica­r” la creació d’empreses de base innovadora. Per la seva banda, el projecte de viver de cellers de cava que s’impulsava des de Sant Sadurní d’Anoia encara continua en standby.

 ?? AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS ?? Les antigues naus en desús del carrer del Comerç
AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS Les antigues naus en desús del carrer del Comerç

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain