La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més que ahir, però menys que demà

-

Aquest seria el titular que apliquem a l’ambient càlid d’aquesta setmana, vàlid fins dissabte. Els termòmetre­s continuen pujant sense presses cada dia una mica més, de forma discreta a la costa per l’efecte termoregul­ador del mar, amb vent marítim, aquest aporta la frescor de la Mediterràn­ia, però a l’interior els registres dissabte, jornada de temperatur­a més elevada, podran fregar en alguns casos els 30 °C. Ahir comentàvem que hauríem d’estar pendents d’una borrasca que dissabte s’acostaria a Portugal, al final es decidirà a afectar-nos a partir de diumenge, aprofiti aquests dies de bonança, el temps inestable tornarà.

CATALUNYA

Jornada tranquil·la, un front fregarà el Cantàbric i a la tarda al Pirineu i comarques de Girona augmentara­n els núvols, alguna precipitac­ió molt aïllada, sol a la resta i temperatur­a una mica més alta. Demà sol, alguns núvols a la tarda i temperatur­a en lent augment. Divendres augmenta lleugerame­nt la inestabili­tat al nord-est i el Pirineu amb algun xàfec a la tarda, més sol que núvols a la resta. Dissabte tranquil, alguns núvols alts i temperatur­a elevada durant el dia, sobretot a l’interior. Diumenge augmenten els núvols, primeres pluges a partir de la tarda o nit per ponent i descens de la temperatur­a diürna, la nit serà molt suau.

ESPANYA I EUROPA

Si a Amsterdam, París o Londres a finals de març tenien temperatur­es de maig, ara tenen ambient de finals d’hivern, contínua el temps revoltat i fred a la façana occidental del continent, més estable i càlid com més a prop de Grècia i Turquia. A Espanya núvols abundants al Cantàbric, algun plugim al matí, sol a la resta. Matí igual, algun plugim a la tarda al nord. Divendres amb núvols al terç nord i dissabte augmenta sobtadamen­t la temperatur­a al Cantàbric pel vent del sud, 30 °C de màxima a Sant Sebastià, però serà flor d’un dia. Els núvols aniran tapant el cel de la meitat oest i primeres pluges a Galícia entre la nit de dissabte a diumenge.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain