La Vanguardia (Català-1ª edició)

Del rebuig editorial a Times Square

Javier Castillo desembarca a Nova York amb la seva última novel·la, ‘El juego del alma’

- LARA GÓMEZ RUIZ

Escriure sempre ha estat la seva gran passió, tot i que Javier Castillo reconeix que no s’havia plantejat mai dedicar-s’hi profession­alment. “La gent sempre em deia que havia d’estudiar una cosa que em permetés tirar endavant”. I ho va fer, però finalment l’amor per la ploma va pesar més i va acabar convertint-se en el gran autor que és avui. El seu penúltim llibre, La chica de nieve (Suma de Letras), va ser el més llegit del confinamen­t i aviat serà a Netflix. I ara la seva última novel·la, El juego del alma (Suma de letras), l’ha portat fins a Nova York.

Times Square, el centre neuràlgic de la publicitat mundial, és ni més ni menys que el seu desembarca­ment. El mateix Castillo ho anunciava al seu compte de Twitter, en què assegurava que veure’s anunciat en una de les hipnòtique­s pantalles era un somni fet realitat. De fet, és el primer autor espanyol que ho aconseguei­x. “La veritat és que quan em van donar la notícia des de l’editorial no m’ho podia creure. És molt bonic saber que des d’Espanya estem fent coses per a tot el món i que la gent ho veu i ho llegeix. Demostra que hi ha moltíssim talent al nostre país i que el que fem interessa”. Però la seva trajectòri­a no ha estat sempre flors i violes. Va enviar el seu primer manuscrit, El día que se perdió la cordura, a moltes editorials i cap li va respondre. Com que no estava disposat que la seva feina es quedés al calaix, el va pujar a Amazon i allà, digitalmen­t, va triomfar i va superar totes les expectativ­es. A partir de llavors, el sector del llibre es va fixar en ell i li va donar una oportunita­t que ha superat amb escreix, ja que ha venut més d’un milió d’exemplars de les seves novel·les anteriors.

Ara, amb El juego del alma, torna a l’escena la periodista Miren Triggs, que al costat del professor Jim Schmoer seguirà la pista d’una adolescent desaparegu­da mentre investigue­n la crucifixió d’una altra jove a Nova York. Sense adonar-se’n, s’acabaran endinsant en una institució religiosa amb estranys rituals i se submergira­n en un fosc secret que podria canviar-ho tot.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain