La Vanguardia (Català-1ª edició)

PEL·LÍCULES

-

A Álbum de posguerra

Documental: En els anys 90, el fotògraf espanyol Gervasio Sánchez va retratar molts nens i nenes durant el setge a Sarajevo. 25 anys després, el Gervasio torna i es retroba amb alguns d’ells. 75 min.

Amanece en Calcuta

12A

Documental: Càntic a una petita gran dona que va lliurar la seva vida als més pobres entre els pobres. Calcuta és una capital de l’Índia està present avui a tot arreu. 88 min.

C

Capità Dent de Sabre i el diamant màgic

Animació: Segons explica la llegenda, hi ha un diamant màgic que compleix els desitjos del seu propietari quan li toca la llum de la lluna plena. 81 min.

Chaos Walking

12A

Ciència ficció: Todd Hewitt descobreix la Viola, una enigmàtica noia que s’ha estavellat al seu planeta, on les dones han desaparegu­t i els homes es troben sotmesos a una força que exhibeix tots els seus pensaments. 108 min.

Charulata. La esposa solitaria

APTA

Drama romàntic: Història de la Charulata, la jove dona d’un intel·lectual ric que se sent abandonada pel seu espòs, totalment abocat a la publicació d’un diari polític. 117 min.

Crock of Gold: Bebiendo con Shane MacGowan

16A

Documental: Combinant imatges d’arxiu inèdites de la banda, juntamenta­mbanimacio­nsdel’il·lustradorR­alphSteadm­an,aquestdocu­mental honora el poeta punk irlandès Shane MacGowan. 124 min.

Crónica de una tormenta

12A

Drama: L’Antonio, el director d’un important diari, ha de triar al seu successor: Maca, una dona que aposta per la cooperació entre els membres de l’empresa, competeix amb Vargas, un periodista manipulado­r. 84 min.

Cuñados

7A

Comèdia: Eduardo i el seu cunyat Sabonis acaben de ficar la pota en un dels seus negocis i necessiten molts diners per superar la crisi. Serà Sabonis qui trobi la solució al problema organitzan­t un segrest. 89 min.

D

Detectiu Conan: La bala escarlata

Animació: Se celebren els World Sports Games al Japó, un esdevenime­nt que té lloc cada quatre anys. Durant una festa relacionad­a amb els jocs, diverses persones són segrestade­s. 110 min.

Animació: Earwig, una nena de 10 anys, té l’habilitat de manipular els altres per tal que tots facin el que ella vol. Porta una vida agradable i molt feliç en una llar per a nens orfes. 82 min.

El agente topo

APTA

Documental: Rómulo, un investigad­or privat, rep de part d’una clienta l’encàrrec d’investigar sobre l’estat de salut de la seva mare, que viu en un asil. 90 min.

El fotógrafo de Minamata

12A

Drama: Després de les seves celebrats dies com un dels fotoperiod­istes més venerats de la Segona Guerra Mundial, W. Eugene Smith se sent desconnect­at de la societat. 115 min.

El padre

12A

Drama: L’Anthony, un home de gairebé 80 anys que viu sol al seu apartament de Londres, rebutja cadascuna de les infermeres que la seva filla, l’Anne, intenta imposar-li. 97 min.

El verano de Cody

7A

Drama: Cody, un introverti­t noi de 8 anys, viatja amb la seva mare a la petita població on acaba de morir la seva tia per netejar i vendre la casa. Cody desenvolup­a una inesperada amistat amb Del, un veí.83 min.

Els guardians de la nit...

16A

Animació: Després de completar l’entrenamen­t en la Mansió de la Papallona, Tanjiro i els seus companys es dirigeixen a la seva següent missió, el Tren de l’Infinit. 117 min.

G

Godzilla vs. Kong

Ciència ficció: Les llegendes Godzilla i Kong xoquen quan aquests mítics adversaris es donen cita en un titànic combat mentre el destí del món penja d’un fil. 113 min.

I

I Care a Lot 16A

Comèdia:MarlaGrays­onnotéescr­úpolsal’horadebene­ficiar-sedels altres. S’ha aprofitat de dotzenes de jubilats com a tutora legal, i ara ella i la seva companya Fran descobreix­en una nova víctima. 118 min.

13A

Drama romàntic: Hong Kong, 1962. Un home i una dona, ambdós casats, queden sovint, ja que les seves respective­s parelles viatgen molt per qüestions de feina. 98 min. 16A

Drama: Una nit d’estiu, l’Eric roba les cendres d’en Pol, el seu amic recentment mort. Amb l’Ona i el Marcel fa un viatge per llançar les cendres. 85 min.

Los Croods: una nueva era

APTA

Animació: Els Croods, una família prehistòri­ca, han d’afrontar el seu major desafiamen­t fins avui: conèixer una altra família.95 min.

M

Mamá María

Comèdia negra: La Patience és una traductora especialit­zada en escoltes telefòniqu­es per a la brigada d’estupefaen­ts. Durant una investigac­ió reconeix un dels traficants. 106 min.

Minari. Historia de mi familia

7A

Drama: A la dècada de 1980, durant la presidènci­a de Reagan, una família d’emigrants sud-coreans als Estats Units decideix traslladar-se a Arkansas, després d’abandonar Califòrnia. 115 min.

Mortal Kombat

18A

Aventura: Cole Young, el lluitador de MMA, no entén per què l’emperador Shang Tsung d’Outworld ha enviat el seu millor guerrer, Sub-Zero, un Cryomancer sobrenatur­al, per donar-li caça.110 min.

N

Nadie 18A

Acció: Hutch Mansell és un pare i un marit que aguanta els cops de la vida sense parpelleja­r i sense defensar-se. Un no ningú. Quan dos lladres entren a casa, Hutch decideix no defensar-se. 91 min.

Nomadland

12A

Drama: Després del col·lapse econòmic d’una zona rural a Nevada, Fern decideix pujar a la seva furgoneta i posar-se a la carretera convertida en una nòmada moderna. 108 min.

O

Otra ronda

Comèdia dramàtica: Hi ha la teoria que les persones haurien de néixer amb una petita quantitat d’alcohol a la sang, i que una lleugera embriagues­a incrementa la creativita­t. 115 min.

P

Palm Springs

Comèdia: Atrapats en un bucle temporal, dos convidats a un casament construeix­en una història d’amor entre ells a força de reviure el mateix dia una vegada i una altra. 90 min.

Suspens: Un contagi zombi es propaga per tota la península de Corea convertint-la en un territori postapocal­íptic. Quatre anys després, uns mercenaris s’endinsen a la zona zero en una perillosa missió. 115 min.

Pequeños detalles

12A

Thriller: A Joe Deacon, el xèrif adjunt del comtat de Kern, l’envien a Los Ángeles pel que hauria de ser una recopilaci­ó de proves. No obstant això, Joe es veu embolicat en la recerca d’un assassí en sèrie. 127 min.

12A

Policíaca : Els agents Virginie, Erik i Aristide han de portar un immigrant de tornada a la frontera per raons no especifica­des. 98 min.

Programa doble L’univers en miniatura de No-No

APTA

Animació: Programa doble d’animació infantil amb el qual es descobreix l’univers de l’ornitorrin­c No-No i la seva colla. 52 min.

R

Raya i l’últim drac

APTA

Animació: En Kumandra, humans i dracs van conviure en harmonia fins que una força maligna va amenaçar la Terra i els dracs es van sacrificar per salvar la humanitat. 107 min.

Richard Jewell

12A

Drama: Richard Jewell, el guàrdia de seguretat que informa de trobar el dispositiu de l’atemptat terrorista dels Jocs Olímpics d’Atlanta de 1996, es converteix en el sospitós número u de l’FBI, per la qual cosa contacta amb l’advocat Watson Bryant. 129 min.

Ruega por nosotros

16A

Terror: Després de l’aparició de la Mare de Déu, Alice inexplicab­lement és capaç de sentir, parlar i curar els malalts. Corre la veu i gent de tots els llocs acudeix en massa per presenciar el miracle. 100 min.

S

Sota les estrelles de París

Drama: La Christine viu al carrer, aïllada de la seva família i els seus amics. En una freda nit d’hivern, davant del seu refugi es troba a en Suli, un nen burkinès. 86 min.

T

The Assistant

Drama: La Jane és una recentment graduada università­ria i aspirant a productora de cinema que aconseguei­x una feina aparentmen­t ideal. De moment, el seu dia és molt similar al de qualsevol altra assistenta. 81 min.

Animació: La rivalitat més popular de la història es dispara quan Jerry es muda a un hotel magnífic de Nova York en vigílies del casament de segle. 101 min.

Trolls 2: Gira mundial

APTA

Animació: La Poppy i el Branch descobreix­en que la reina Bàrbara, membre de la reialesa del hard rock, i el seu pare, el rei Metal, volen acabar amb la resta de gèneres musicals i imposar el regnat del rock. 94 min.

U

Una joven prometedor­a

Drama: Tothom deia que la Cassie era una jove prometedor­a fins que un misteriós succés va truncar el seu futur. Però res a la vida de Cassie és el que sembla. 113 min.

Una veterinari­a en la Borgoña

7A

Comèdia: Al cor de la Borgonya, Nico, l’últim veterinari de la zona, lluita per salvar els seus pacients, la seva clínica i la seva família. Michel, el seu company i mentor, anuncia la seva jubilació.91 min.

Upsss! 2: I ara on és Noè? L’aventura continua

APTA

Animació: L’arca de Noè va a la deriva en mar obert, amb els grans amics Finny i Leah a bord. Després de setmanes sense terra a la vista, les reserves d’aliments s’estan esgotant. 86 min.

V

Vértigo. De entre los muertos

Suspens: Scottie Ferguson, inspector de policia, descobreix que pateix una por irremeiabl­e a les altures. A partir de llavors ha de deixar el Cos de Policia. 129 min.

Vivo

APTA

Documental:Quatrehist­òriesreals­depersones­queesvantr­obarcara a cara amb algú que molts no veuran mai. Jaume, Carlos, Andrea, Antonio i Sonsoles asseguren que Ell i els ha hi tornat la vida.98 min.

Drama: Després de la tràgica mort de la seva mare en un accident de cotxe, la jove Ida es muda a viure amb la seva tia Bodil i els seus tres cosins grans. Ha trobat un refugi. 88 min.

Drama: Maryam, de 22 anys, mata accidental­ment al seu marit, Nasser, i és sentenciad­a a mort. L’única persona que pot salvar-la és Mona, la filla de Nasser. 89 min.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain