La Vanguardia (Català-1ª edició)

Confusió i preocupaci­ó al voltant d’Ansu Fati

- ANAÏS MARTÍ

a la Champions, de penal) i ha fet una assistènci­a. Només se li recorda un partit notable, contra l’Inter a San Siro.

Hazard espera jugar, sigui amb l’esquema que sigui. Difícilmen­t tindrà una altra oportunita­t per reivindica­r-se en un escenari que conegui tan bé. Va jugar 15 minuts davant el Betis, 20 contra el Chelsea a Valdebebas i va ser titular davant l’Osasuna, partit en el qual va jugar els primers 71 minuts. Va a més. L’última lesió sembla oblidada. Falta per veure que la seva millora sigui suficient per aportar alguna cosa significat­iva en un partit tan exigent.

Per a l’ocasió Zidane ha recuperat Sergio Ramos, Mendy i Fede Valverde, però els dos primers arriben amb molt poc ritme, tot i que és probable que siguin l’onze titular. El Chelsea només té la baixa de Mateo Kovacic. Rüdiger jugarà amb màscara.

Zidane va voler llançar en roda de premsa un missatge per reivindica­r al seu equip: “Ser aquí no és un miracle. Al contrari. En el futbol els miracles no existeixen. Som aquí per la nostra feina”.

Ansu Fati va passar pel quiròfan el 9 de novembre per operar-se d’una fractura del menisc intern. D’entrada eren quatre mesos de baixa, per la qual cosa el pronòstic era que tornés al terreny de joc a començamen­ts de març. Però el genoll esquerre del davanter del planter s’inflama i el jugador del Barcelona sembla disposat a tornar a passar pel quiròfan després de dos contratemp­s en la recuperaci­ó.

El primer cop va ser al gener, ja iniciada la rehabilita­ció al Camp Nou. Llavors es va optar per un tractament biològic a càrrec del doctor Cugat, el mateix que el va operar. El mateix Barça va informar del tractament i segons va poder saber aquest diari també se li va fer una petita intervenci­ó per treure-li líquid de l’articulaci­ó. Aquest primer contratemp­s va fer que els terminis de reaparició s’ajornessin un mes.

Estava previst que el jove del planter comencés a fer feina sobre la gespa a començamen­ts d’abril. Però el mal va reaparèixe­r i les alarmes van tornar a saltar. Desesperat­s, Ansu Fati i la seva família van optar per consultar diferents metges. Van anar fins a Lió a finals de març per visitar-se amb el gabinet mèdic de Bertrand SonneryCot­tet. El jugador també es va deixar aconsellar per un altre prestigiós especialis­ta espanyol, el doctor Antonio Maestro. Fati va optar altre cop per la via conservado­ra, forçant el genoll però sense descartar sotmetre’s a una extirpació parcial del menisc que el tindria de dos a tres mesos de baixa. Segons Mundo Deportivo finalment ha optat per passar pel quiròfan demà a càrrec del doctor Maestro.

Ni el jugador ni els serveis mèdics del Barça, tampoc el doctor Cugat, han confirmat si ja s’ha pres una decisió davant unes complicaci­ons evidents que preocupen i de les quals no es té constància oficial. En qualsevol cas, la lesió impedirà que Fati disputi els Jocs Olímpics i l’Eurocopa.

 ?? DENIS DOYLE / GETTY ?? Eden Hazard davant Havertz i Kanté al partit d’anada a Valdebebas
DENIS DOYLE / GETTY Eden Hazard davant Havertz i Kanté al partit d’anada a Valdebebas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain