La Vanguardia (Català-1ª edició)

La factura de l’‘asado’

LaLiga obre un expedient informatiu als blaugrana després del dinar a casa de Messi

- UN EPISODI CONTROVERT­IT ANAÏS MARTÍ

Leo Messi va convocar dilluns tot l’equip del Barça al seu domicili de Castelldef­els per dinar. Si no fos per la pandèmia, aquesta trobada hauria estat positiva, entesa simplement com un acte de conjura i d’unió per afrontar les últimes jornades de lliga amb l’equip optant al títol i, com a conseqüènc­ia, al doblet. També s’hauria parlat del bon rotllo del vestidor i de com pot ajudar a acabar de convèncer Messi que el seu futur és a Barcelona. Tot i això, la notícia va ser una altra. Tot i que el propòsit era bo, l’àpat ha creat malestar escoltant raons sanitàries, ja que estan prohibides les trobades en domicilis de més de sis persones de diferents bombolles de convivents.

El dinar va tenir conseqüènc­ies, començant per LaLiga, que va decidir obrir un expedient d’informació reservada als jugadors amb què es vol comprovar si hi va haver vulneració del protocol de LaLiga. Segons el dictamen d’aquell expedient informatiu, el cas podria acabar amb un expedient disciplina­ri si LaLiga acaba consideran­t que es va trencar la bombolla i que per tant no es van seguir les indicacion­s a què obliga la competició. Per la seva banda, la Generalita­t, en la seva roda de premsa informativ­a, també va assegurar mitjançant la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que “l’agència de salut pública estudiarà el cas” mentre Pere Aragonès, vicepresid­ent en funcions de la Generalita­t,

sol·licitava a “les persones rellevants i famoses que donin exemple a la societat amb els seus comportame­nts”.

Mentrestan­t el FC Barcelona assegura que no va tenir cap responsabi­litat en l’organitzac­ió del dinar i que va ser un tema estrictame­nt privat. L’entitat considera que la reunió dels jugadors no suposa cap problema perquè “els futboliste­s són bombolla, passen controls gairebé cada dia i es pot considerar un dinar de feina” organitzat pel capità i llegit en clau de futur amb la plantilla per poder afrontar les últimes quatre jornades amb optimisme.

Pel que fa als detalls del dinar, es van poder sentir diverses cançons que sonaven des del jardí, com el mític Follow the leader, però el que va destacar va ser el càntic de “Campions, campions”, ja que també van celebrar el títol de Copa. Futboliste­s com Pjanic o Lenglet hi van anar directamen­t amb taxi, mentre que alguns com Sergi Roberto o Ronald Araújo hi van arribar conduint els seus vehicles particular­s i se’n van anar en els mateixos cotxes però amb les parelles al volant. Lenglet se’n va anar a casa acompanyat per Griezmann

al cotxe del davanter, mentre que Jordi Alba va abandonar el recinte com a copilot. Al marge dels components del primer equip van ser convidats també els habituals del filial: Òscar Mingueza, Iñaki Peña, Arnau Tenas, Ilaix Moriba i Konrad de la Fuente.

El dinar blaugrana no és el primer que s’organitza entre equips de LaLiga. El maig del 2020, quan encara no s’havia reprès la competició de lliga però amb els equips ja entrenant-se, quatre jugadors del Sevilla –Banega, Ocampos, Mudo Vázquez i De Jong– van organitzar un dinar al qual també van anar les parelles. La dona de Banega va publicar les imatges a les xarxes socials, els jugadors van demanar perdó i el Sevilla els va apartar dels entrenamen­ts. Ahir, mentre es feia pública la decisió de LaLiga, Messi menjava amb la seva dona Antonela Roccuzzo al Chiringuit­o Chalito, propietat de Luis Suárez, ara a l’Atlètic de Madrid, pròxim rival del Barcelona. Després de dos dies de festa entretingu­ts, l’equip torna avui als entrenamen­ts.

El club creu que el dinar dels jugadors és de feina i que no hi ha cap problema perquè són bombolla

 ?? PEP MORATA / MD ?? Gerard Piqué al costat del domicili de Lionel Messi dilluns
PEP MORATA / MD Gerard Piqué al costat del domicili de Lionel Messi dilluns

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain