La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Madrid claudica in extremis a Istanbul

- Anadolu Efes REDACCIÓ Reial Madrid

Tal com havia passat en els quatre partits anteriors, el Madrid havia de remar a l’últim quart per sobreviure contra l’Anadolu Efes.

Sembla inexplicab­le: no es poden solucionar abans les coses?

El partit decisiu, el cinquè de la sèrie, a Istanbul, entrava a l’últim quart, i els blancs anaven tres punts per sota (60-57). Les experiènci­es recents demostrave­n que aquestes circumstàn­cies no l’intimidave­n.

L’equip blanc havia aconseguit resoldre les coses en el tercer i el quart partit, tots dos a Madrid, quan s’havia vist en escac i mat, per empatar la sèrie 2-2. Aquestes experiènci­es passades poden desencaixa­r el rival. A l’Anadolu, entrats en els últims cinc minuts, la pilota li cremava a les mans.

Com si no hagués passat res en els tres quarts previs –fins i tot en els quatre partits previs–, tot es decidiria als últims quatre minuts.

Aleshores els triplistes del Reial Madrid semblava que es posessin a volar.

Primer apareixia Rudy Fernández i després Nicolás Laprovitto­la, amb dues bombes més d’última hora (quatre triples en tot el partit; 17 punts totals), prou per apressar Singleton, l’ànima dels locals, ja aparentmen­t asfixiat arribats a aquest punt (acabaria amb 26 punts i 8 rebots).

Amb 75 a 75 s’afrontava el desenllaç. Llavors sorgia Larkin,

amb un triple quan faltaven dos minuts per al final, per situar el 78-75 i forçar el temps mort entre els blancs.

Pablo Laso necessitav­a recursos, i a més els necessitav­a de pressa. El Madrid estava definitiva­ment acorralat. A última hora apareixien Abalde i Tavares, però l’Anadolu no deixava anar la presa: Kruno Simon signava un triple sorprenent, des de molt lluny i a l’últim segon de la possessió, per situar el marcador en 83-80 i posarho impossible als jugadors blancs.

Per primera vegada des del 2017, el Madrid no disputarà la ronda decisiva europea.