La Vanguardia (Català-1ª edició)

La covid arrossega Antonio Miró a concurs de creditors

La firma llicenciat­ària aposta per la continuïta­t

- LALO AGUSTINA

Antonio Miró SL, companyia participad­a al 70% per l’empresària Andrea Arquero i en un 30% pel cèlebre modista Antonio Miró, ha presentat concurs de creditors als jutjats de Barcelona. El jutjat mercantil 1 de la capital catalana, dirigit per la magistrada Yolanda Ríos, ha declarat el concurs i ha nomenat administra­dora Olga Forner, de Marimón Abogados.

La societat, que no té ni fàbriques ni botigues pròpies, s’ha vist arrossegad­a al concurs per la brutal caiguda del negoci derivat de la crisi iniciada el 2020 amb l’aparició de la covid. Antonio Miró és llicenciat­ària de la marca i la seva activitat se circumscri­u a la gestió dels serveis de llicència per a tercers en múltiples productes.

La facturació per royalties s’acostava als 200.000 euros abans de la pandèmia i va caure fins als 150.000 euros el 2019. L’any passat, amb la caiguda de les vendes dels seus clients per la limitació dels viatges i les restriceur­os. cions a l’activitat comercial, els ingressos es van desplomar fins als 100.000 euros. “Es tracta d’un negoci purament de serveis actualment, funcionem amb un equip molt petit que proveeix les nostres llicències i tot funciona molt bé, però el deute heretat juntament amb la pèrdua el 2018 de la llicència de Cortefiel i la gran caiguda deguda a la covid ens han posat en una situació molt complicada”, va declarar ahir Arquero.

Després de molts mesos d’esforços per aguantar, Antonio Miró, assessorad­a per Santiago Torent, del despatx Lener, va decidir presentar concurs de creditors de continuïta­t amb l’objectiu d’intentar reestructu­rar el deute financer, que puja a uns 900.000 A la companyia són optimistes pel que fa a les possibilit­ats d’èxit de les negociacio­ns amb la banca.

Antonio Miró és una icona de l’alta costura. Com recorda Arquero, la marca va néixer a Barcelona fa més de quatre dècades i uneix disseny, autenticit­at i elegància amb col·leccions marcades per la sobrietat i els materials i acabats de màxima qualitat. A Barcelona, la firma té la seva principal finestra a l’exterior en un únic establimen­t al carrer Enric Granados, en un espai on es mostren les creacions del director artístic Albert Villagrasa i on es duen a terme trobades culturals i socials amb la col·laboració d’empreses com Vilarnau, Damm, Sony, Carrasco Guijuelo, Rey Silo o La Regañá Don Pelayo.

L’empresa ha participat en la majoria de les últimes edicions del 080 Barcelona Fashion, on ha presentat col·leccions inspirades sempre en l’art, l’arquitectu­ra i provant de reflexiona­r en cada una de les col·leccions sobre qüestions importants del moment.

La companyia espera ser capaç d’arribar a un acord amb els creditors per renegociar el deute

 ?? ANTONIO MIRÓ ?? Una de les últimes aparicions d’Antonio Miró a la passarel·la 080 de Barcelona
ANTONIO MIRÓ Una de les últimes aparicions d’Antonio Miró a la passarel·la 080 de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain