La Vanguardia (Català-1ª edició)

Impuls al turisme per empènyer la recuperaci­ó

- ANNA BUJ Roma. Correspons­al

El Govern de Mario Draghi, que va imposar dràstiques restriccio­ns amb Itàlia pràcticame­nt confinada durant més d’un mes, ara està decidit a empènyer la recuperaci­ó econòmica i afavorir el turisme, que genera el 14% de l’economia del país. El primer ministre ha convidat els visitants estrangers a reservar les vacances al país i ha marcat el 15 de maig com el dia que Itàlia començarà a rebre turistes, també internacio­nals, anunciant un salconduit nacional que s’avançarà pràcticame­nt un mes a l’europeu, tot i que encara no es veu gaire clar com funcionarà. De moment continua en vigor la quarantena imposada als viatgers que venen de països de la UE fins al 15 de maig.

La restauraci­ó italiana finalment agafa aire després de moltes tensions socials. Fa dues setmanes van reobrir els bars i restaurant­s a la major part del país, però només poden servir a les terrasses i fins a les deu de la nit, quan comença el toc de queda. El toc de queda ha estat precisamen­t l’element que ha creat les primeres tensions dins de la variada coalició que dona suport al Govern, amb la ultradreta­na Lliga de Matteo Salvini –que posa com a model la Comunitat de Madrid d’Isabel Díaz Ayuso– i empeny per abolir-lo. El Govern preveu retardar-lo d’aquí a unes si la situació pandèmica ho permet.

Els alumnes italians han tornat a les aules després de setmanes de tancament. També han reobert els cinemes, teatres i museus –amb aforament limitat–, en un esperat alleujamen­t per al sector cultural. El calendari italià marca que al juny obriran les piscines i els gimnasos, mentre que el juliol serà el moment de fires i congressos. L’estat d’emergència està prorrogat fins a l’agost.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain