La Vanguardia (Català-1ª edició)

Set detinguts per l’assassinat d’un home l’any passat a Flix

- REDACCIÓ

Els Mossos d’Esquadra van informar ahir de la detenció de set persones com a presumptes autores de la mort, l’agost del 2020 a Flix, d’un home que custodiava una plantació de marihuana que va ser assaltada pels suposats assassins. L’operació policial també ha permès desarticul­ar un grup criminal dedicat al cultiu i al tràfic de marihuana, que ha suposat la detenció de vuit persones més.

Segons van explicar ahir fonts dels Mossos, la investigac­ió va arrencar a l’estiu, quan la policia va trobar en una masia del parc natural de Sebes, a Flix, el cos sense vida d’un home de 26 anys. El cadàver presentava signes clars de violència i, com que es trobava en una plantació de marihuana, des del principi la hipòtesi més plausible va ser que podria haver estat assassinat o bé per una banda rival o bé, com finalment es va comprovar, en el transcurs d’un robatori de la marihuana que ell estava encarregat de vigilar.

Els investigad­ors van estirar el fil fins a arribar a identifica­r els presumptes responsabl­es de l’homicidi, sis homes de nacionalit­at espanyola i un romanès que ja van ser detinguts en una primera operació policial que es va desenvolup­ar entre els mesos de novembre i desembre. Aleshores sis d’ells van ingressar en presó provisiona­l, mentre que un va quedar en llibertat amb mesures cautelars. En el marc d’aquella primera operació policial també es van escorcolla­r cinc habitatges que els arrestats tenien a Sant Quirze del Vallès, Terrassa i Ulldecona i es van intervenir diferents tipus de drogues i materials per cultivar-les i distribuir-les. Els Mossos no van informar fins ahir de les detencions perquè aquella primera actuació policial va donar peu a una segona.

I és que, arran d’aquella investigac­ió, una de les persones suposadame­nt implicada en l’homicidi de Flix va ser relacionad­a pels Mossos amb un grup criminal que explotava diverses plantacion­s de marihuana en punts de Catalunya. Les investigac­ions van determinar que es dedicaven “plenament” a aquesta ocupació.

Un segon dispositiu que es va desenvolup­ar en dues fases –l’última, el 27 d’abril– va permetre detenir les altre vuit persones, membres del grup criminal: set han quedat en llibertat amb càrrecs i una ha ingressat en presó provisiona­l.

En habitatges dels arrestats a Sant Celoni, Riells i Viabrea la policia va intervenir tres plantacion­s amb gairebé mil plantes i material per al cultiu, a més de localitzar una arma de foc i més de 5.000 euros en efectiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain