La Vanguardia (Català-1ª edició)

Separacion­s amb tots els luxes

A falta de resoldre el divorci dels Gates, el de Jeff Bezos i Mackenzie Scott és el més car

-

ELENA CASTELLS

Barcelona

La setmana començava amb l’anunci del divorci de Bill i Melinda Gates després de 27 anys de matrimoni. Estan en joc 108.000 milions d’euros de patrimoni net que el fundador de Microsoft i la seva dona han acumulat durant tots aquests anys, segons estimacion­s de Forbes. Els detalls econòmics del divorci no han transcendi­t, tot i que Reuters explica que la repartició dels béns podria ser a parts iguals, segons l’acord de separació a què han arribat, presentat al Tribunal Superior del comtat de King, en un dels pocs estats dels EUA amb lleis de guanys. Amb tot, els encara cònjuges podrien acordar que certs béns siguin propietat individual. La parella, que té tres fills en comú, es va casar sense un acord prenupcial.

En espera de veure com es repartiran la fortuna, considerad­a la quarta més gran del món, el dels Gates podria no ser el divorci més car de la història. El primer lloc de la llista de les separacion­s més costoses l’ocupa des del 2019 la que van protagonit­zar Jeff Bezos, fundador d’Amazon, i MacKenzie Scott, que es va quedar un 4% de la companyia, una xifra valorada en 31.000 milions d’euros. L’escriptora i mare dels quatre fills de l’empresari va acabar l’any passat amb una fortuna de 59.800 milions i un increment del seu patrimoni de 22.700 milions gràcies a les seves accions a Amazon, i és la tercera dona més rica del planeta.

En segon lloc, molt per sota, se situa la ruptura entre el marxant d’art i empresari francès Alec Wildenstei­n i Jocelyn Wildenstei­n. El 1999 es van divorciar i ella es va emportar 2.000 milions d’euros i una pensió anual de 83 milions durant 13 anys. Un jutge va ordenar a la novaiorque­sa, popular per les seves diverses cirurgies estètiques, per les quals va rebre el sobrenom de dona gat, que no fes servir la seva pensió milionària de divorciada per a operacions. Avui la Jocelyn té 75 anys, mentre que l’Alec va morir el 2008 de càncer.

La segueix la separació de Rupert Murdoch, propietari del canal Fox News, 20th Century Fox i The Sun, entre d’altres, de la seva segona dona, l’Anna. Es van separar el 1999 després de 32 anys de matrimoni. El magnat dels mitjans de comunicaci­ó australià va haver de pagar a la mare dels seus

L’exparella del creador d’Amazon es va quedar un 4% de la companyia; és la tercera dona més rica del món

tres fills uns 1.400 milions d’euros, aproximada­ment la meitat de la seva fortuna. Poc després es va casar amb la seva tercera esposa, Wendi Deng, però, en vista de l’ocorregut amb Anna, van signar un acord prenupcial pel qual quan es van divorciar, al cap de 14 anys, el cost es va limitar a un parell de milions. Actualment –i per quarta vegada–, Murdoch, de 90 anys, està casat des del 2016 amb l’exmodel Jerry Hall, ex de Mick Jagger.

En aquest club també hi ha qui va ser el president de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone. El 2008 es divorciava, després de 24 anys de matrimoni, de Slavica Radic, una exmodel croata 28 anys més jove que ell i amb qui va tenir dues filles, la Petra i la Tamara. L’acord de divorci no es va fer mai públic, encara que s’estima que es va tancar en uns 1.000 milions d’euros. Anys després Ecclestone va afirmar: “A la meva exdona li vaig donar 670 milions d’euros. Crec que els diners estan més o menys repartits. No m’han molestat. Jo

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain