La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Salvados’ analitza “el cicló Ayuso” al seu retorn a La Sexta

Gonzo va entrevista­r la presidenta madrilenya durant la campanya

- FRANCESC PUIG

Salvados avui torna a La Sexta i ho fa amb la protagonis­ta de la setmana: Isabel Díaz Ayuso. Gonzo i l’equip del programa han seguit la campanya electoral de la presidenta de la Comunitat de Madrid, que també van entrevista­r. L’objectiu? “Com que les enquestes ja vaticinave­n que milloraria molt els seus últims resultats electorals, ens va semblar interessan­t intentar explicar el “cicló Ayuso” i analitzar com una persona que fa dos anys era pràcticame­nt desconegud­a per al gran públic, ara, i amb una pandèmia pel mig, ha aconseguit ser coneguda per gairebé tot el món deixant a més una empremta bastant profunda tant en els que li donen suport com en els que la rebutgen”, respon Gonzo.

En aquest intent d’entendre com es genera des de la política una figura com la d’Ayuso, Gonzo creu que “ens hem acostat bastant a com és l’estratègia de Díaz Ayuso i el seu equip, de com han aconseguit durant dos anys que cada vegada que ella parlés tingués repercussi­ó en els mitjans i que els seus rivals polítics es veiessin obligats a sortir a parlar del que ella volia”. El programa també parlarà “de si aquestes ocurrèncie­s que aquí ja anomenem ayusades és una cosa espontània o una cosa pensada, i de si ella creu que la beneficien o la perjudique­n”.

Per Gonzo, les causes de l’èxit d’Ayuso són “que ha sabut aprofitar el moment tan particular que vivim políticame­nt, socialment i fins i tot anímicamen­t. Quan estàvem en pandèmia què volíem sentir? Que s’acabi. I ella va prendre decisions que van fer sentir molts ciutadans de Madrid que això s’havia acabat. Va deixar de parlar de les coses dolentes per centrar-se en el que la gent volia. Això és bo? A un fill no se li permet tot el que vol però en política i sabent que aniria a unes eleccions, Ayuso és la que millor ha sabut llegir les necessitat­s immediates

L’enfonsamen­t de Ciutadans serà un altre dels temes que es tractarà aquesta temporada

de gran part de la població madrilenya”.

Amb Díaz Ayuso, Salvados reprèn la seva temporada actual que finalitzar­à a finals de juny. Gonzo avança un altre tema polític que abordaran, la crisi de Ciutadans, tot i que en aquest cas no s’enganxaran a l’actualitat més immediata. “Hem volgut veure el punt d’inflexió del partit i el situem en la doble convocatòr­ia electoral del 2019”. Ciutadans va passar d’aconseguir el seu millor resultat electoral l’abril, amb 57 escons, a quedar-se’n només amb 10 en la repetició electoral del novembre. “Què va passar en aquests 196 dies? Hem parlat amb protagonis­tes d’aquests mesos per reconstrui­r el que havia succeït amb el partit i en particular amb Albert Rivera”, continua Gonzo, qui afirma que tant aquest programa com el de Díaz Ayuso ajudaran “a entendre la política entre bastidors”.

Sobre les causes de l’enfonsamen­t de Ciutadans, Gonzo apunta dues causes: “Per un costat hi ha un error de càlcul motivat bàsicament per l’ambició, per veure’s a prop del poder per part d’Albert Rivera, i després també hi ha com una espècie d’amortitzac­ió del que va ser Ciutadans, un partit que va prendre decisions molt transcende­ntals durant aquells mesos i que van portar gent important del país a veure que no era el que s’esperaven i el que abans van ser suports es van convertir en deixar-los anar”.

En pròxims lliurament­s, Salvados abordarà algunes temàtiques socials tan pròpies del programa. “Ja tenim un reportatge pràcticame­nt acabat que parla d’una de les institucio­ns importants de la societat espanyola que quan parlen de cara al públic diuen una cosa però que nosaltres en aquest reportatge hem descobert que després en realitat fan el contrari. I fins aquí puc llegir”, revela un enigmàtic Gonzo que no vol donar més pistes sobre el tema.

 ?? ATRESMEDIA ?? Isabel Díaz Ayuso i Gonzo en un moment de l’entrevista
ATRESMEDIA Isabel Díaz Ayuso i Gonzo en un moment de l’entrevista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain