La Vanguardia (Català-1ª edició)

Muntanya russa meteorològ­ica

-

Les muntanyes russes ens desperten sentiments diversos al llarg del seu recorregut. Com si es tractés d’una d’elles, la situació meteorològ­ica de les últimes jornades ens portava en un passeig estable, molt tranquil i fins i tot amb sensació d’estiu en algunes parts de la península. Ara, toca tornar a les pujades i baixades, als canvis sobtats i a la inestabili­tat. De fet, una profunda depressió situada a les Illes Britànique­s impulsa fronts actius cap al sud d’Europa, amb pluja, vent fort i una baixada contundent de la temperatur­a. Si el divendres tocaven sostre a Sevilla amb una màxima de 30ºC, avui cauran fins als 20ºC.

CATALUNYA

La situació s’anirà complicant amb el pas de la jornada. Primeres hores del diumenge amb moltes estones de sol, amb tendència al domini de la nuvolosita­t que augmentarà progressiv­ament. A partir de mig matí arribaran les primeres precipitac­ions per l’oest, estenent-se a altres punts, especialme­nt de l’interior i Pirineu, on no es descarta alguna tempesta. La tarda i la nit serà insegura a la resta. La temperatur­a començarà a baixar. Demà quedaran restes d’inestabili­tat en forma de núvols i alguns ruixats al quadrant nord-est, tot acompanyat d’ambient més fresc.

ESPANYA I EUROPA

La inestabili­tat més acusada s’espera a la meitat nord i sud del continent. La pluja estarà present a les Illes Britànique­s, a la façana atlàntica francesa i de forma més dispersa amb ruixats a Centreeuro­pa i sud d’Escandinàv­ia. Tranquil·litat a Itàlia, Grècia i l’Europa Oriental, amb domini del sol únicament amb alguns núvols alts i ambient suau. A Espanya, inestabili­tat a tota la península, amb el pas del front que deixarà pluja abundant, tempestes i fort vent a l’interior i punts de muntanya. Baixada contundent i generalitz­ada de la temperatur­a. A les Illes Canàries temps variable, amb una mica de precipitac­ió al nord de les illes. Demà torna la pluja a la meitat oest peninsular, amb més tranquil·litat a la Mediterràn­ia.

@AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain