La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una injecció contra el desànim

-

El cal agrair, sobretot, a la banda de Brighton, és que a aquestes altures de segle es deixin anar amb un àlbum tan apartat de l’onada consumista, de modes, algoritmes direcciona­ls, tendències i recomanaci­ons virtuals. Perquè en aquesta estrena discogràfi­ca hi ha una sèrie de demostraci­ons: donen sortida a la música que els agrada allunyant-se d’aquest pressing mediàtic, coneixen la matèria primera començant pel background i posen sobre la taula un tot compacte sense prejudicis, amb atreviment, amb ganes de convèncer, de gaudir i també de sorprendre.

Amb onze temes i una mica més de 54 minuts, i comandada per la veu, a vegades massa omnipresen­t pel to, d’Ollie Judge, la descàrrega musical i sonora que

Squid

BRIGHT GREEN FIELD

POSTPUNK/ WARP

el quintet ofereix és agitada, enfurismad­a, torrencial i reconforta­nt. Una allau de rock postpunk (amb un excel·lent wall of sound de guitarra) i de kraut-jazz bastant canònics, i d’incursions més electròniq­ues determina primer de tot l’aposta. Després la ja esmentada veu del també bateria Judge, i la netedat impression­ant de la producció i els arranjamen­ts, que permet apreciar la vàlua instrument­al del que s’està escoltant. I és que és la tasca del referent productor Dan Carey el que ha permès gaudir d’aquesta xutada d’energia en temps d’angoixa (com la descomunal Narrator, amb la veu/udol de Martha Skye Murphy), que permet, de passada, apreciar els ressons de Joy Division o Talking Heads, i d’altres de més propers com Protomarty­r o IDLES.

Tom Petty

FINDING WILDFLOWER­S

ROCK-COUNTRY/ WARNER

Després del Wildflower­s & All The Rest de fa uns mesos reconstruï­t per Rick Rubin i Mike Campbell, ara arriba un suculent Alternate versions, amb un tema inèdit, preses alternativ­es, jam sessions, versions esteses i col·laboracion­s com la de Ringo Starr.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain