La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vida i veritat

- DONAT PUTX CANÇÓ

Retrat d’Artista

Intèrprets: Sívia Pérez Cruz i Farsa Circus Band

Lloc i data: Gran Teatre del Liceu (7/V/2021)

Després d’alguna cancel·lació pròpia d’aquests temps salvatges i vírics, Sílvia Pérez Cruz va completar el seu Retrat d’Artista en el context del Barcelona Jazz Festival, amb una actuació al costat de la Farsa Circus Band, integrada per Marco Mezquida (piano i teclat), Aleix Tobias (percussió), Publio Delgado (guitarra), Bori Albero (contrabaix) i Carlos Montfort (violí). Formació de resultat superior a la que es van sumar com a convidats el bandoneoni­sta Marcelo Mercadante (Tango de la Vía Láctea…) i el guitarrist­a flamenc Chicuelo (Grito pelao). El concert es va estructura­r al voltant del contingut del disc del 2020 Farsa (género imposible) , on la cantant i compositor­a empordanes­a reflecteix el seu treball en relació amb discipline­s com el teatre, el cinema, la poesia i d’altres.

No cal dir que, per més que es repeteixi la paraula, el que es va viure, en un Liceu amb sold out, no va tenir res de farsa, sinó tot el contrari. Hi va haver molta vida i veritat inspirada des de la inicial Plumita fins a la feliç Siga el baile, que va indicar el final d’una manera una mica precipitad­a, a causa dels rigors del toc de queda, encara vigent divendres.

Un itinerari perfecte en què se succeïen els grans moments, entre els quals el Mañana amb paraules d’Ana María Moix --en què el públic va participar cantant--, o l’elegant brillantor jazzística d’Estimat. Entre tanta excel·lència, potser el millor de la nit va ser la tacada que, amb aires mistèrics en alguns passatges, i mitjançant transicion­s captivador­es, va unir de manera més que memorable Tres locuras ,el clàssic de Simon & Garfunkel The sound of silence i el lirisme de Par coeur.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain